Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Start-up-ul de plăți britanic Checkout.com s-a alăturat Asociației Libra, proiectul monedei digitale creat de Facebook anul trecut

Vox
Libra

Start-up-ul de plăți britanic Checkout.com s-a alăturat Asociației Libra, proiectul monedei digitale creat de Facebook anul trecut, anunță CNBC, anunță MEDIAFAX.

Checkout.com este primul procesator de plați care s-a alăturat inițiativei, după ce gigantii Visa, Mastercard și Stripe au părăsit proiectul. În ultimele săptămâni, alte firme au anunțat că vor sprijini Libra, inclusiv gigantul de e-commerce Shopify, organizația non-profit Heifer International și brokerul de criptomonede Tagomi.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

Libra a fost propusă de Facebook în iunie, ca monedă globală care să le permită utilizatorilor să efectueze plăți transfrontaliere rapide și ieftine. Însă proiectul a atras rapid iritarea factorilor de decizie din întreaga lume, care se temeau că ar putea perturba sistemul financiar, ar permite potențiale spălări de bani și ar putea concura cu dolarul american.

CEO-ul Checkout.com și cofondatorul Guillaume Pousaz au recunoscut că blockchain - o tehnologie concepută inițial pentru a sta la baza bitcoin - ar trebui reglementată atunci când vine vorba de procesarea plăților. El a adăugat că membrii Asociației Libra „împărtășesc” acea filozofie.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Asociația Libra a dezvăluit recent o revizuire a proiectului monedei digitale, propunându-și să lanseze mai multe așa-numite „stablecoins” legate de diferite monede guvernamentale, precum și un token Libra multi-monedă. Grupul a solicitat o licență de procesare de plăți de la autoritatea de reglementare locală Finma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.