Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Startup-ul UiPath negociază o nouă rundă de finanţare care l-ar putea evalua de peste 10 miliarde dolari

online bani finantare campanie

Startup-ul UiPath, primul unicorn local, fondat de români într-un apartament din Bucureşti, negociază o nouă rundă de finanţare are i-ar putea aduce o evaluare de peste 10 miliarde dolari, anunță Bloomberg, citat de ZF, potrivit MEDIAFAX.

Cea mai recentă rundă de finanţare, din aprilie 2019, s-a ridicat la 568 milioane dolari şi i-a oferit startup-ului o valoare de 7 miliarde dolari.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

UiPath, fondat de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, şi-a făcut un nume la nivel mondial prin tehnologia de Robotic Process Automation (RPA), cu ajutorul căreia automatizează prin software procesele repetitive din companii.

În timpul crizei, mai multe companii caută soluţii de reducere a costurilor, deci şi de automatizare, ceea ce oferă UiPath şansa pentru următoarea treaptă a dezvoltării. Software-ul lor a fost utilizat în ultimele luni şi în spitale pentru a ajuta în lupta cu coronavirusul.

Daniel Dines, CEO-ul UiPath, a declarat în luna martie că mai mulţi clienţi din retail, sănătate şi finanţe folosesc serviciile lor pentru a gestiona „schimbările masive la nivel de cerere” cauzate de pandemie.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

Dines a anunţat în februarie că are în vedere o listare la bursă. În 2018, UiPath a devenit primul startup fondat în România care obţine statutul de „unicorn” – adică ajunge la o evaluare de 1 miliard dolari. De atunci, compania şi-a mutat sediul central la New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.