Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

State ale UE vor trimite în Liban circa o sută de pompieri

Agerpres
explozie Beirut Liban

State ale Uniunii Europene vor trimite în Liban, prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă, circa o sută de pompieri care vor contribui la operaţiunile de căutare şi salvare la Beirut, oraş devastat marţi de o explozie masivă produsă într-un depozit de nitrat de amoniu în port, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană este pregătită să mobilizeze un ajutor suplimentar, a transmis comisarul european însărcinat cu gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

''Mecanismul de protecţie civilă al UE a fost activat la cererea autorităţilor libaneze şi coordonează în prezent desfăşurarea urgentă a mai mult de 100 de pompieri înalt calificaţi, cu vehicule, câini şi materiale specializate pentru căutare şi salvare în mediul urban'', activitatea pompierilor europeni urmând să se desfăşoare în cooperare cu autorităţile libaneze, a explicat comisarul european într-un comunicat.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

''Olanda, Grecia şi Cehia şi-au confirmat deja participarea la această operaţiune critică. Franţa, Polonia şi Germania şi-au oferit de asemenea susţinerea prin intermediul mecanismului (european de protecţie civilă) şi alte state membre şi-ar putea aduce contribuţia'', a adăugat Janez Lenarcic.

Mecanismul european de protecţie civilă a fost creat în anul 2001 pentru a permite statelor UE participante să-şi coordoneze ajutorul şi să desfăşoare mijloace de intervenţie oriunde în lume într-o situaţie de urgenţă majoră căreia nu-i poate face faţă doar protecţia civilă a unei singure ţări.

UE a activat de asemenea sistemul său de cartografiere prin satelit Copernicus pentru a ajuta autorităţile libaneze să evalueze amploarea pagubelor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.