Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele G7 vor cere Rusiei să abandoneze 'ipocrizia' în Siria

G7

Statele grupului G7 vor transmite Rusiei să înceteze 'ipocrizia' în Siria şi să coopereze cu alte ţări pentru a pune capăt războiului civil, a declarat marţi ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, în marja reuniunii de la Lucca, în centrul Italiei, transmit Reuters şi AFP, conform agerpres.

'G7 va spune foarte clar Rusiei că această ipocrizie trebuie să înceteze. (Rusia) trebuie să se angajeze cu adevărat şi în mod sincer în procesul politic pentru a ne scoate din situaţia în care ne aflăm', le-a declarat Ayrault jurnaliştilor care acoperă reuniunea G7 din Toscana. 'Nu este o poziţie de agresivitate faţă de ruşi, ci mai degrabă o mână întinsă, cu claritate', a subliniat Ayrault.

SUA reacţionează prompt la legea anti-Soros dată în Ungaria

Potrivit ministrului francez, atacul cu rachete întreprins de SUA săptămâna trecută asupra unei baze aeriene siriene a deschis 'o mică fereastră de oportunitate' pentru a se încerca încheierea conflictului.

Toţi participanţii la G7 şi la reuniunea extinsă cu mai multe state arabe (Qatar, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită) şi Turcia au insistat că 'nu există un viitor posibil pentru Siria cu (preşedintele) Bashar al-Assad' la putere, a mai indicat Ayrault.

Şefii diplomaţiilor din statele G7 (Canada, SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa şi Italia) s-au reunit luni şi marţi în Toscana pentru a discuta pe marginea crizei din Siria şi a-şi afişa unitatea înaintea vizitei pe care o va începe secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, în cursul serii la Moscova.

'Vrem să determinăm Rusia să susţină procesul politic în vederea unei rezolvări paşnice a conflictului sirian', a afirmat la rândul său ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, subliniind 'întregul sprijin' al participanţilor pentru Tillerson în discuţiile pe care acesta le va avea cu omologul rus Serghei Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.