Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au informații că Rusia va încerca să anexeze Donețk și Lugansk până la jumătatea lunii mai

hartă donețk, lugansk

SUA au informații „foarte credibile” conform cărora Rusia va încerca să anexeze regiunile Donețk și Lugansk până „la jumătatea lunii mai” și că există planuri de a crea o așa-numită „republică populară” în mod similar. Hersonul va fi anexat și el, a declarat ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, potrivit CNN.

„Rapoartele afirmă că Rusia intenționează să organizeze referendumuri privind aderarea la Rusia la jumătatea lunii mai și că Moscova are în vedere un plan similar pentru Herson”, a declarat ambasadorul Michael Carpenter la o conferință de presă la Departamentul de Stat.

Carpenter a adăugat că Rusia răpește oficiali locali în orașele pe care le dețin în estul și sudul Ucrainei pentru a le înlocui cu „grupuri care sunt loiale Moscovei” și, de asemenea, dispar „directori de școli, jurnalişti, activiști locali, oficiali municipali”.

„Mai recent, au existat, de asemenea, rapoarte că forțele ruse au întrerupt accesul la internet și la unele telefoane mobile în aceste regiuni pentru a dezactiva fluxul de informații credibile”, a spus Carpenter, adăugând că în aceste orașe, Rusia „ar putea încerca să organizați referendumuri false pentru a încerca să adăugați un strat de legitimitate democratică sau electorală”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.