Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite avertizează Egiptul după inculparea unui militant pentru drepturile omului

Agerpres - Reuters
Joe Biden

SUA au avertizat Egiptul împotriva măsurilor care îi vizează pe unii militanţi pentru drepturile omului şi au indicat că acest lucru va fi luat în considerare în negocierile pentru vânzarea de arme între cele două ţări aliate, relatează AFP.

Hossam Bahgat, director executiv al Iniţiativei egiptene pentru drepturile personale (IEDR) a anunţat săptămâna aceasta că a fost pus sub acuzare pentru fapte legate de activitatea sa pe reţelele de socializare, între care un mesaj pe Twitter în care critica autorităţile electorale, şi că procesul său va începe pe 7 septembrie, potrivit agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, a exprimat ''preocuparea'' SUA cu privire la acest caz şi la menţinerea în detenţie a altor membri ai societăţii civile, academicieni şi jurnalişti.

"Am comunicat guvernului egiptean profunda noastră convingere că persoane precum Hossam Bahgat nu ar trebui vizate pentru că şi-au exprimat opinia în mod paşnic", a declarat purtătorul de cuvânt.

Întrebat cu privire la impactul unei astfel de probleme asupra unei importante vânzări de arme către Egipt care este luată în considerare în prezent, Ned Price a răspuns: ''Drepturile omului, la toate nivelurile, este un subiect pe care îl tratăm cu atenţie atunci când luăm aceste decizii''.

Hossam Bahgat, jurnalist şi fondator al IEDR, are interdicţie să părăsească Egiptul şi conturile sale au fost îngheţate, potrivit ONU. Trei membri ai organizaţiei sale au fost arestaţi în noiembrie 2020, situaţie considerată ''foarte îngrijorătoare'' de către Organizaţia Naţiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.