Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite i-au avertizat pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela din cauza riscurilor pentru siguranţa lor în plină criză politică

CNN.com
venezuela armată

Statele Unite i-au avertizat marţi pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela din cauza riscurilor pentru siguranţa lor în plină criză politică şi diplomatică, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

Atenţionarea de călătorie, care până acum le recomanda cetăţenilor americani să evite să meargă în Venezuela, a fost ridicată la cel mai înalt nivel de alertă după ce Washingtonul l-a fost recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido.

Departamentul de Stat american a avertizat în legătură cu criminalitatea, manifestaţiile care pot degenera şi 'arestările arbitrare ale cetăţenilor americani', menţionând că Statele Unite au doar 'capacitatea limitată de a oferi ajutor de urgenţă' din cauza retragerii personalului diplomatic neesenţial.

Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului a anunţat marţi că cel puţin 43 de persoane au murit în urma violenţelor din ultimele zile din Venezuela şi un număr record de manifestanţi au fost arestaţi în timpul protestelor.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.