Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite lovesc executanții Rusiei din industria de armament: sancțiuni impuse împotriva rețelei 'Zimenkov'

shutterstock.com
sanctiuni

SUA au inclus miercuri pe lista cu sancţiuni 22 de persoane şi entităţi pentru că au ajutat industria de apărare a Rusiei să evite sancţiunile SUA pe fondul războiului declanşat de Moscova împotriva Ucrainei, relatează EFE.  Departamentul Trezoreriei american a explicat într-un comunicat că cei sancţionaţi au sprijinit, de fapt, Rusia în domeniul militar pentru a eluda sancţiunile impuse împotriva sa, informează Agerpres.

'Sancţionarea aliaţilor (Rusiei) este una dintre numeroasele măsuri pe care Trezoreria şi partenerii noştri de coaliţie le-au luat şi le vor continua pentru a consolida punerea în aplicare a sancţiunilor împotriva sectorului de apărare al Rusiei, a binefăcătorilor şi susţinătorilor săi', a declarat într-o notă subsecretarul Trezoreriei, Wally Adeyemo.

Printre cei desemnaţi miercuri de SUA se numără dealer-ul de arme Igor Zimenkov, cu reşedinţa în Cipru, şi fiul său Jonatan pentru că ar fi facilitat vânzări de arme ruseşti către guverne străine.

Potrivit SUA, ambii au tratat direct cu companii de apărare ruseşti aflate sub sancţiunile Trezoreriei americane şi au fost implicaţi în vânzări de elicoptere şi echipamente de securitate cibernetică în afara Rusiei.

Restul celor sancţionaţi fac parte din ceea ce Trezoreria numeşte "reţeaua Zimenkov", pe care o acuză de implicare în proiecte legate de forţele armate ruse, cum ar fi furnizarea de dispozitive tehnologice unei companii ruseşti după ce Moscova a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022.

Într-un comunicat separat, secretarul de stat american Antony Blinken afirmă că devine din ce în ce mai dificil pentru 'complexul militar-industrial al Rusiei să realimenteze maşina de război a Kremlinului, fapt care o obligă să apeleze la furnizori malefici precum Iranul şi Coreea de Nord'.

'Încercând să se folosească de aliaţi pentru a se sustrage sancţiunilor americane, Rusia demonstrează că sancţiunile noastre au impact. Munca noastră va continua', declară Blinken.

În virtutea acestor măsuri restrictive, toate proprietăţile şi activele deţinute de cei sancţionaţi în SUA sunt blocate, iar cetăţenilor americani le este interzis să facă tranzacţii cu ei.

 

Boris Johnson, semnal pentru decidenții de la București: România e din acea zonă de impact pentru orice succes al lui Putin în Ucraina

Pavel Popescu, întrebare pentru fostul premier Boris Johnson: cât de mult trebuie să ne concentrăm pe războiul din Ucraina, având în vedere poziționarea strategică a României în zona Mării Negre. Avem nevoie de o strategie în zona Mării Negre? Cât de importantă credeți că este?

România, cu siguranță Moldova, sunt din acele zone cu impact pentru orice succes al lui Putin (n.r.: în Ucraina). Își va linge rănile, se va regrupa și va ataca din nou. Va încerca să atace din nou. El crede că aderarea țărilor baltice la NATO a fost o umilință pentru Moscova. Și vrea să schimbe asta. Cred că vrea să reconstruiască influența rusă prin țările din Europa de est.

El a îndemnat la sprijin pentru Ucraina în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.