Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite şi Mexic şi-au anunţat oferta comună pentru a găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027

tvr.ro
cm fotbal feminin

Statele Unite şi Mexic şi-au anunţat vineri seara oferta comună pentru a găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027, scrie AFP.

"Statele Unite şi Mexic se află într-o poziţie unică, aceea de a găzdui o Cupă Mondială feminină care va utiliza facilităţile, infrastructura şi protocoalele puse în aplicare pentru Mondialul masculin din anul precedent", a spus preşedintele Federaţiei Americane (US Soccer), Cindy Parlow Cone, într-un comunicat de presă.

Statele Unite şi Mexic au fost deja desemnate, împreună cu Canada, să găzduiască Mondialul masculin din 2026. Statele Unite vor fi, de asemenea, naţiunea-gazdă pentru Copa America de anul viitor şi apoi pentru Cupa Mondială a Cluburilor din 2025.

Aşa cum se ştie, Belgia, Germania şi Olanda au înaintat şi ele o candidatură comună la Federaţia Internaţională de Fotbal pentru găzduirea Cupei Mondiale feminine din 2027.

Cele trei ţări, iar acum şi tandemul SUA-Mexic, vor concura cu Brazilia pentru organizarea turneului final, după ce sud-americanii au înaintat dosarul încă de luna trecută.

Federaţiile au avut termen până vineri seara să depună dosarele de candidatură la FIFA. Africa de Sud a depus şi ea un dosar, dar l-a retras luna trecută, afirmând că preferă să prezinte un dosar ''mai bine pregătit'' pentru ediţia din 2031.

FIFA va organiza vizite în ţările candidate în februarie înainte de a desemna dosarul câştigător în mai 2024, la Congresul FIFA.

Ediţia din 2023 a fost organizată împreună de Australia şi Noua Zeelandă, titlul fiind câştigat de Spania, care a învins Anglia în finală cu 1-0.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.