Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite şi Taiwan cooperează în domeniul industriei semiconductorilor

Industry Week
semiconductor

Statele Unite şi Taiwanul sunt parteneri naturali când vine vorba de semiconductori şi promovarea acestei cooperări reprezintă o prioritate pentru Washington, a afirmat joi directorul Institutului American din Taiwan, Brent Christensen, la ceremonia de inaugurare a unei noi fabrici de cipuri a firmei taiwaneze Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp, transmite Reuters.

Prezent la ceremonie, preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen a dat asigurări că Executivul va sprijini deplin dezvoltarea industriei semiconductorilor, pe care a descris-o ca "un lanţ muntos care protejează ţara", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Rolul central al Taiwanului în producerea de cipuri a ieşit în evidenţă în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), când s-a înregistrat o creştere semnificativă a cererii de cipuri din partea companiilor care produc smartphone-uri, sisteme de jocuri video şi alte dispozitive tech. De această cerere beneficiază firme ca Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume. Anul acesta, titlurile TSMC au urcat cu aproape 10%, iar capitalizarea sa bursieră se situează la aproximativ 542 miliarde dolari. În mai, compania anunţase că intenţionează să construiască propria sa fabrică în Arizona, de 12 miliarde dolari.

Guvernele şi companiile străine fac de asemenea presiuni asupra Taiwanului să rezolve criza de cipuri pentru industria auto. Producătorii auto din întreaga lume, printre care Renault, Ford Motor, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Nissan Motor şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto.

Şi firmele din SUA iau măsuri pentru a rezolva deficitul de cipuri, marţi compania americană Intel Corp a anunţat un plan de 20 de miliarde dolari pentru a-şi extinde capacitatea de producere a cipurilor de ultimă generaţie.

Intel a informat că va construi două fabrici în Arizona, SUA, şi îşi va deschide unităţile clienţilor din afară, o provocare directă pentru companiile care produc cele mai avansate cipuri: TSMC şi Samsung Electronics Co Ltd.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.