Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite susțin Ucraina 'democratică, independentă şi suverană' cu încă 450 de milioane de euro

Ambasada SUA in Romania
sua-ucraina

SUA au anunţat luni un nou ajutor de 457,5 de milioane de dolari pentru Ucraina destinat finanţării forţele de ordine, respectiv poliţia, gărzile de frontieră şi poliţiştii care anchetează crimele de război, relatează AFP.

"Livrările noastre de echipamente de protecţie, de material medical şi de vehicule blindate au redus net numărul de decese în rândul civililor ucraineni şi al apărătorilor lor", a declarat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken cu prilejul anunţării acestui ajutor.

"SUA sunt alături de poporul ucrainean şi rămân hotărâte să susţină o Ucraina democratică, independentă şi suverană", a adăugat el într-un comunicat.

Această nouă tranşă, care ridică la 645 milioane de dolari ajutorul total al SUA pentru finanţarea forţelor de ordine ucrainene, se adaugă miliardelor de dolari de ajutor militar pe care Washingtonul l-a deblocat deja pentru Kiev.

Decizia survine în contextul în care autorităţile ucrainene au anunţat descoperirea a sute de morminte într-o pădure din apropierea oraşului Izium, recent recucerit de forţele ucrainene. Trupurile neînsufleţite a 447 de persoane, majoritatea civili, au fost descoperite, unele dintre ele prezentând semne de tortură.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evocat săptămâna trecută, la Adunarea Generală a ONU, descoperirea a două noi gropi comune în zone eliberate de ocupaţia rusă şi a cerut ca Rusia să fie "pedepsită".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.