Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite vor un impozit minim pe profitul companiilor la nivel global: presiuni asupra țărilor din G20

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

SUA vor face presiuni asupra partenerilor din G20 pentru adoptarea unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global, a declarat, luni, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, la o săptămână după ce preşedintele american Joe Biden a prezentat un plan de investiţii în infrastructură finanţat, în principal, prin majorarea impozitelor pe companii, transmite Reuters, informează Agerpres.

"Lucrăm împreună cu ţările din G20 pentru a ajunge la un acord cu privire la o rată minimă de impozitare a companiilor, care ar putea pune capăt unei curse care durează de 30 de ani privind reducerea impozitelor pentru companii", a spus Yellen, într-un discurs susţinut la Chicago Council on Global Affairs.

În discursul său, Yellen a adăugat că este important să fie eliminate "presiunile pe concurenţa în domeniul fiscalităţii"şi să ne asigurăm că guvernele "au sisteme de taxare stabile, care strâng suficiente venituri pentru a putea investi în bunuri publice esenţiale şi a răspunde la criză, dar şi că toţi cetăţenii împart în mod corect povara finanţării guvernului".

Separat, un oficial de la Trezoreria SUA le-a spus jurnaliştilor că este important ca marile economii ale lumii să fie implicate în acest proiect al unui impozit minim global pentru ca acesta să fie eficient. Oficialul a adăugat că SUA îşi vor folosi propria legislaţie fiscală pentru a împiedica firmele să îşi transfere profiturile sau sediul fiscal în ţările considerate paradisuri fiscale şi vor încuraja şi alte mari economii ale lumii să facă la fel.

Citește și: VIDEO - Noi detalii picante despre perioada în care Hunter Biden se droga: președintele SUA se furișa pe lângă Secret Service pentru a ajunge la el acasă

Un impozit minim global pe profitul companiilor este o componentă-cheie a planului preşedintelui Joe Biden care vizează investiţii în infrastructură în valoare de 2.250 miliarde de dolari. Planul preşedintelui Biden, dezvăluit săptămâna trecută, se bazează pe majorarea impozitului pe profit pentru companiile americane de la 21% până la 28%, după ce fostul preşedinte Donald Trump l-a redus de la 35% la 21%.

Fără un impozit minim global, SUA ar fi într-o poziţie dezavantajoasă faţă de numeroase alte mari economii ale lumii care oferă un nivel de impozitare mai mic, susţin experţii. De altfel, acesta este şi motivul pentru care Statele Unite vor să demareze negocierile pentru un acord în rândul marilor economii ale lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.