Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Staţia Spaţială Internaţională va efectua o scurtă manevră pe orbită pentru a evita impactul cu un deşeu spaţial

wikipedia.org
iss statia spatiala internationala

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va efectua miercuri o scurtă manevră pe orbită pentru a evita impactul cu un deşeu spaţial, un fragment desprins dintr-un fost satelit chinezesc, a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos, citată de Reuters.

ISS, la bordul căreia se află în prezent şapte astronauţi, îşi va ridica altitudinea de zbor cu 1.240 de metri pentru a evita impactul cu acel fragment şi se va stabiliza pe o orbită de 470,7 kilometri deasupra Pământului, au anunţat specialiştii de la Roscosmos, care nu au precizat însă dimensiunile acelui deşeu spaţial.

"Pentru a evita deşeul spaţial, specialiştii de la centrul de control pentru misiuni spaţiale au calculat cum să corecteze orbita Staţiei Spaţiale Internaţionale", a precizat agenţia rusă.

Pentru a realiza această manevră pe orbită, ISS se va baza pe motoarele unui vehicul de tip cargo Progress, care este andocat la structura externă a staţiei, potrivit Agerpres.ro.

O cantitate tot mai mare de deşeuri spaţiale ameninţă în prezent sateliţii ce orbitează Pământul, făcându-i pe asiguratori să rămână prudenţi atunci când semnează contracte ce vizează dispozitive care transmit fişiere text, hărţi, înregistrări video şi date ştiinţifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.