Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stație GPL deținută de Flagas, jefuită de două ori într-o noapte: Paznicul era beat, iar hoțul a jucat 'prada' la păcănele

Facebook
GPL

Un caz care a fost adus în primă instanță la Judecătoria Brașov și finalizat în septembrie 2022 la Curtea de Apel Brașov dezvăluie cum un angajat al unei stații de gaz petrolier lichefiat (GPL) deținută de compania Flagas, ale cărei cisterne au explodat în Crevedia, a fost jefuit în timp ce se afla într-o stare de ebrietate și dormea în ghereta stației GPL.

Un angajat al unei spălătorii auto din Brașov a primit o condamnare definitivă de doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat. Acesta a comis fapta într-o singură noapte, profitând de starea de ebrietate a angajatului unei stații GPL deținute de Flagas, care dormea în ghereta de la locul de muncă. Hoțul a furat aproximativ 10.500 de lei, pe care i-a cheltuit în jocuri de noroc.

Potrivit rechizitoriului, în seara zilei de 15.10.2021, în jurul orei 23:00 şi în data de 16.10.2021, în jurul orei 01:00, „profitând că zona în care se aflau încasări era neasigurată, iar angajatul societății dormea, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice”, hoțul „a pătruns, de două ori, cu partea superioară a corpului, pe geamul punctului de lucru (…) ocazii cu care a sustras sume de bani din interior, cauzând părţii civile un prejudiciu total de 10.547 lei”.

„Punctul de lucru în cauză este format dintr-o stație (rezervor) GPL şi o gheretă destinată angajaților societăţii. Accesul angajaților în gheretă se făcea pe o uşă, iar clienții erau deserviți printr-un geam. Sub acest geam, în interiorul gheretei, era amplasat un birou pe care erau așezate echipamente IT şi componente ale casei de marcat, în partea dreaptă a biroului existând două sertare”, este descrisă ghereta în care angajatul Flagas dormea fără să simtă că hoțul a acționat de două ori.

În urma plângerii depuse de Doldurea, polițiștii l-au identificat pe hoț, care a declarat că după ce a furat banii „s-a deplasat la o sală de jocuri de noroc şi a pierdut toţi banii sustrași”.

După ce cazul a fost judecat în primă instanță la Judecătoria Brașov și ulterior în apel la Curtea de Apel Brașov, hoțul a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.

„Trebuie avut în vedere că potrivit declaraţiei inculpatului, acesta a sustras o sumă de bani, după care s-a dus să joace la jocuri de noroc unde a pierdut întreaga sumă de bani, iar ulterior s-a întors în acelaşi loc şi a mai sustras o sumă mai mare pe care a folosit-o să plece din localitate. În aceste condiţii se poate trage concluzia că nu exista o rezoluţie infracţională unică, inculpatul luând decizia de a pătrunde şi a doua oară în gheretă abia după ce a pierdut suma sustrasă iniţial”, se arată în sentința Curții de Apel Brașov, care este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.