Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STATISTICĂ - 5% din toate tranzacţiile cu cardul la nivel global sunt făcute prin Apple Pay

stiripesurse.ro
aplicatie apple

Aproximativ 5% din toate plăţile globale cu cardul sunt făcute prin Apple Pay, serviciul de plată contactless al iPhone, scrie revista Quartz, piaţa tranzacţiilor digitale generând anual venituri de 1.000 de miliarde de dolari pentru companii.

La ritmul actual de creştere, Apple Pay ar trebui să ajungă să deţină 10% din piaţa tranzacţiilor cu cardul în 2025, estimează firma de cercetare Bernstein, conform Mediafax.

Apple îşi opreşte un comision la fiecare tranzacţie pe care o procesează, iar în condiţiile în care vânzările de telefoane s-au plafonat compania şi-a mutat atenţia către oferirea de servicii. Divizia de servicii a Apple, ce include şi aplicaţia Pay, a generat venituri de 12,7 miliarde de dolari doar în ultimele trei luni din anul trecut, o creştere de 17% faţă de perioada similară din 2018.

Analiştii notează că Apple Pay este unul din cei mai mari competitori pe termen lung a PayPal. Anul trecut, şeful Apple, Tim Cook, a afirmat că volumul de tranzacţii făcute prin Apple Pay creşte de 4 ori mai rapid decât cel al PayPal.

Piaţa tranzacţiilor digitale reprezintă o oportunitate imensă pentru Apple. Piaţa generează venituri de 1.000 de miliarde de dolari la nivel global într-un singur an calendaristic. Doar Visa şi Mastercard procesează anual peste 14.000 de miliarde de dolari în plăţi şi tranzacţii, iar valoarea continuă să crească pe măsură ce banii se digitalizează şi tot mai mai multe tranzacţii se fac online şi prin aplicaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.