Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stațiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pe fondul îngrijorărilor legate de COVID-19

blacknews.ro
schi iarna zapada Schiorii

Stațiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pentru sezonul de iarnă după închideri prelungite din cauza pandemiei COVID-19, deși o creștere recentă a numărului de infecții stârnește îngrijorare cu privire la posibile noi restricții, informează Mediafax.

Fabio Sacco, președintele consorțiului Skirama, care reunește mai multe stațiuni din regiunea Trentino-Alto Adige, a declarat că a așteptat redeschiderea încă din luna martie a anului trecut, când Italia a impus carantina.

„Este un moment cu adevărat emoționant", a declarat el pentru Reuters.

Europa este „măturată” de al patrulea val al pandemiei, care a forțat deja Austria, unul dintre vecinii Italiei, să anunțe un lockdown complet. Germania nu a exclus măsuri similare.

Italia a înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de cazuri zilnice în ultimele săptămâni, în special în unele zone nordice, unde se află multe pârtii de schi. Spitalizările sunt încă sub control.

„Există o oarecare incertitudine și teamă din cauza înrăutățirii situației, dar stațiunile sunt pregătite să facă față diferitelor scenarii", a declarat Sacco.

Pentru a avea acces la teleschiuri este nevoie de certificatul verde care arată dacă o persoană a terminat ciclul de vaccinare, dacă a fost recent testată negativ sau dacă s-a vindecat de boală, dar și de măști de protecție și reguli de distanțare socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.