Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul american California revine la obligativitatea purtării măștilor - Autorităţile văd 'prea multe persoane' cu feţele descoperite, spune guvernatorul

https://www.latimes.com/
masti california

Guvernatorul Californiei (SUA), Gavin Newsom, a impus joi purtarea obligatorie a măştilor sanitare de către rezidenţi în orice moment atunci când aceştia se află în afara casei, în urma îngrijorărilor generate de creşterea numărului de cazuri de coronavirus după măsurile de relaxare, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

"Strategia Californiei pentru a relansa economia şi de a readuce oamenii la locurile de muncă nu va avea succes decât dacă se respectă normele de siguranţă şi recomandările privind sănătatea. Iar acest lucru înseamnă să ne acoperim faţa, să ne spălăm pe mâini şi să respectăm distanţarea fizică", notează Gavin Newsom într-un comunicat.

Citește și: CAB l-a condamnat definitiv pe ex-colonelul SRI Daniel Dragomir la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

Guvernatorul democrat a considerat că autorităţile statului California văd "prea multe persoane" cu feţele descoperite, ceea ce, potrivit lui, "pune în real pericol real ceea ce s-a realizat în combaterea bolii" COVID-19.

Până acum, California recomanda cetăţenilor doar să-şi acopere gura, cu orice fel de material, însă utilizarea măştilor nu era obligatorie.

Singurii exceptaţi de la noile norme vor fi persoanele cu afecţiuni medicale, cu tulburări mintale sau de dezvoltare şi copiii mai mici de doi ani.

De asemenea, nu vor trebui să poarte măşti clienţii restaurantelor care consumă băuturi sau mănâncă la masă şi persoanele care practică activităţi recreative în apropierea casei, cu respectarea însă a măsurilor de distanţare fizică.

În pofida anunţului guvernului statului californian, nu au fost precizate amenzile de care se fac pasibili rezidenţii dacă nu vor purta măşti sanitare.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Potrivit celor mai recente date ale Departamentului de Sănătate din California, 157.015 de persoane au contractat noul coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind raportate 3.500 de cazuri noi. Totalul deceselor a urcat la 5.208, cu 87 mai mult decât în ziua precedentă.

La nivel naţional, Statele Unite au înregistrat peste 2 milioane de infectări şi 118.296 de decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.