Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul American Colorado acceptă cripto pentru plățile de taxe - ar putea fi o mizerie sau un exemplu strălucitor

bitcoinist.com
taxe impozite criptomonede bitcoin

Colorado acceptă criptomonede ca plată pentru orice taxe datorate statului începând cu 1 septembrie. Acesta a fost rezultatul unei promisiuni făcute la începutul anului de guvernatorul Colorado, Jared Polis, care și-a dovedit angajamentul de a stabili statul ca pro-criptomonedă, conform cointelegraph.com.

Colorado nu este singurul stat din SUA care încearcă să stimuleze investițiile în criptomonede în interiorul granițelor sale, deoarece legislațiile din Arizona, Wyoming și Utah au introdus anterior proiecte de lege pentru a accepta plățile de impozite sub formă de monede digitale în diferite grade.

Există multe de câștigat din punct de vedere economic pentru statele care îmbrățișează tehnologia blockchain și sectorul cripto. Guvernele înțelepte încep să își prezinte localitatea ca următorul centru al economiei cripto, sperând să atragă noi afaceri și constituenți inteligenți, tineri și bogați implicați în cripto.

Contribuabilii ar trebui avertizați, totuși, cu privire la consecințele fiscale ale efectuării plăților cu cripto, deoarece efectuarea unei astfel de plăți este un eveniment impozabil care are potențialul de a crește și mai mult valoarea impozitelor pe care trebuie să o plătiți.

Să sperăm că mai multe state urmează exemplul Colorado, dar ar trebui, de asemenea, să învețe de unde inițiativa lui Colorado este insuficientă. Dacă statele, în viitor, doresc să aibă succes în acceptarea criptomonedei ca plată, trebuie să înțeleagă dilema fiscală inerentă efectuării plăților cu criptomonede și să se orienteze către soluția de acceptare a monedelor stabile ca mijloc de plată.

În prezent, singura modalitate de a vă plăti taxele de stat din Colorado în cripto este prin intermediul „Cryptocurrencies Hub” al PayPal, care nu include stablecoins ca mijloc de plată. Dacă statele decid să accepte stablecoins ca mijloc de plată, există potențialul ca plata cu cripto va avea succes în întreaga țară.

Jetoanele de criptomonedă legate de prețul dolarului american elimină taxele din conversație atunci când folosesc criptomonede pentru a efectua plăți. Deși eliminarea acestor monede stabile trebuie să fie raportată în declarația fiscală, monedele stabile nu fluctuează semnificativ în valoare.

Atunci când sunt folosite monede stabile și nu este implicată nicio factură fiscală, plata taxelor de stat cu criptomonede nu ar mai fi descurajată de sistemul nostru fiscal, iar aceste programe ar putea începe să obțină acțiunea pe care o merită. Mulți oameni pot decide că cea mai bună modalitate de a-și plăti impozitele este prin cripto.

Aceste state au multe de câștigat – dacă acceptarea cripto, în special a monedelor stabile, pentru plățile impozitelor este implementată corect și are succes, statele au posibilitatea de a deveni centre pentru comerțul cripto, toate aducând venituri suplimentare dintr-un sector economic în creștere.

Colorado și alte state vor avea succes în acceptarea plăților de taxe criptografice? Sau consecințele fiscale și faptul că cripto se află în mijlocul unei piețe ursoase vor înlătura orice potențial entuziasm pentru astfel de inițiative guvernamentale?

Acest articol are scop informativ general și nu este destinat și nu ar trebui să fie luat drept sfaturi juridice sau de investiții. Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.