Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul american Kentucky sărbătorește oficial Centenarul României

Emilian Pavel

"Anul trecut am avut ocazia de a efectua o vizită de lucru în statul american Kentucky, prilej cu care am avut și o întâlnire cu Guvernatorul acestui stat, domnul Matthew Bevin.

Am discutat atunci despre experiența lor și soluțiile identificate de ei în domenii precum ocuparea forței de muncă, pregătirea tinerilor pentru viitor, dar și despre prietenia româno-americană, despre contribuțiile românilor americani în Statele Unite și despre ce înseamnă anul 2018 pentru noi toți.

Astăzi, am fost informat oficial asupra faptului că domnul Matthew Bevin a proclamat ziua de 1 Decembrie ca și zi de celebrare în statul Kentucky a 100 de ani de la Marea Unire a românilor", transmite europarlamentarul PSD Emilian Pavel.

"Această inițiativă a Guvernatorului Matthew Bevin s-a bucurat și de sprijinul domnilor Sorin Frac – membru al comunității românești din statul Kentucky și Ervin Dimeny, membru – cu origini românești, al Departamentului pentru muncă al statului american.

În textul proclamației oficiale, Excelența Sa felicită România, pe toți românii – atât cei din țară cât și cei din Statele Unite, pentru această sărbătoare.

Proclamația vorbește despre consolidarea statului român modern, bazat pe principiile libertății, inclusiv a celei economice, democrației și progresului social.

Se amintește de asemenea prietenia dintre cele două țări, bazată pe valori democratice împărtășite, dar și pe schimburile comerciale.

În același timp, Proclamația apreciază talentul, energia și creativitatea generațiilor succesive de români americani, moștenirea lor culturală dar și contribuția lor la progresul Americii.

Nu în ultimul rând, textul Proclamației menționează și schimburile comerciale dintre statul american și România, în valoare de peste 30 de milioane de dolari", mai transmite Pavel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.