Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul - complice la cheltuirea nelegala a banului public, de 12 ANI / DOCUMENT

bani multi

Statul, indiferent cine s-a aflat in fruntea sa, a fost complice de 12 ani incoace la cheltuirea nelegala a banului public. Acest lucru este reclamat de Curtea de Conturi, careia din 2003 i s-a ridicat posibilitatea de a judeca litigii rezultate in urma controalelor sale.

Odata cu modificarea Constitutiei in 2003 a fost stipulat faptul ca instante specializate vor judeca litigiile Curtii de Conturi si litigiile administrativ-fiscale. Insa aceste instante specializate sau tribunale administrativ-fiscale nu au au fost create niciodata, iar o masura provizorie a devenit permanenta. Aceasta presupune ca instantele ordinare sa preia aceste litigii pana la infiintarea instantelor specializate.

Curtea de Conturi reclama faptul ca absenta acestor instante specializate a dus la o practica juridica neunitara, la impedimente in recuperarea prejudiciilor din cheltuirea nelegala a banului public si la decizii 'paradoxal nefavorabile' Curtii de Conturi.

Mai mult decat atat, din cauza aglomerarii instantelor, multe dintre nelegalitatile constate de Curtea de Conturi se prescriu, in conditiile in care anual peste 2.500 de dosare ajung in instanta.

Stiripesurse.ro va prezinta scrisoarea Curtii de Conturi adresata Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului in care reclama toate aceste lucruri si cer infiintarea de urgenta a instantelor specializate care ar asigura 'reinstaurarea legalitatea cheltuirii banului public':

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Parlamentarii au cerut un punct de vedere din partea Guvernului privind aceste solicitari ale Curtii de Conturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.