Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul din SUA care a adoptat cea mai restrictivă interdicţie a avortului: Doar dacă sunt victime dovedite ale violului sau incestului pot face întrerupere

gravida-medic-sarcina

Legislativul statului american Iowa, controlat de republicani, a adoptat miercuri cea mai restrictivă interdicţie a avortului din SUA. Legea interzice întreruperea unei sarcini după detectarea primelor bătăi de inimă ale fătului, ceea ce se întâmplă frecvent la şase săptămâni şi înainte ca femeia respectivă să-şi dea seama că este gravidă, relatează Reuters.

Senatul din Iowa (stat din zona centrală a SUA) a aprobat cu 29 de voturi pentru şi 17 împotrivă proiectul adoptat deja de Camera Reprezentanţilor din acest stat, urmând să-i fie remis guvernatoarei Kim Reynolds, cunoscută ca adversară a avorturilor, dar care nu a declarat public dacă va promulga legea, scrie agerpres.ro.

Citește și: PRO TV a șters înregistrarea cu tânăra care pare că se droghează! Iată motivul

În statul Mississippi (sud-est), guvernatorul republican a promulgat în martie o lege care interzice avortul după 15 săptămâni de sarcină, cu unele excepţii, decizie contestată imediat în justiţie de susţinătorii dreptului la avort.

O acţiune similară în justiţie a fost lansată în Kentucky (est), care în aprilie a introdus interzicerea procedurii de întrerupere a sarcinii din săptămâna 11.

Citește și: BNR face un anunț cu greutate! Care este situația rezervelor României

Noua lege din Iowa, adoptată de Senat la primele ore ale zilei de miercuri, după dispute intense peste noapte între legislatori, cere ca femeile care vor să facă avort să efectueze în prealabil un examen cu ultrasunete pentru a depista bătăile inimii fătului, iar dacă este detectată o astfel de activitate furnizorii de servicii medicale nu au voie să presteze intervenţia de avort. Fac excepţie situaţiile în care femeia a rămas însărcinată în urma unui viol sau este o victimă a incestului şi autorităţile au fost informate.

Citește și: ANAF a dat lovitura! A depistat un prejudiciu colosal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.