Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a comis un nou atentat: Zeci de victime

twitter.com
siria atentat blast

Cel puţin 27 de persoane care participau la funeraliile unui musulman şiit au fost ucise şi alte 55 au fost rănite luni într-un atentat sinucigaş comis în provincia Diyala din estul Irakului, au declarat surse medicale şi din serviciile de securitate, relatează Reuters. Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic.

Atacul din Muqdadiya, la 80 km nord-est de Bagdad, are loc după ce duminică 78 de persoane au fost ucise într-un cartier şiit din Bagdad, cel mai sângeros atentat comis în capitala irakiană în acest an.

Citește și: Mihai Gâdea trăiește pe picior mare

Oficiali ai serviciilor de securitate şi poliţiei din Diyala au declarat că atentatorul sinucigaş a vizat doi comandanţi locali ai miliţiilor şiite Hashid Shaabi, care participau la funeraliile unei rude.

'Atacatorul sinucigaş s-a apropiat de comandanţii Hashid Shaabi şi şi-a detonat vesta explozivă, omorându-i pe cei doi şi pe alţii', a declarat o sursă din cadrul poliţiei sub rezerva anonimatului. Alte 55 de persoane au fost rănite în atentat, au precizat sursele.

Citește și: Asta e cea mai periculoasă poziție sexuală pentru bărbați

Pentru moment atentatul nu a fost revendicat, însă atacurile asupra musulmanilor şiiţi sunt adesea revendicate de militanţii grupării Statul Islamic care controlează zone întinse din nordul şi vestul Irakului.

Musulmanii şiiţi, care formează majoritatea populaţiei Irakului, sunt consideraţi eretici de către jihadiştii din Statul Islamic şi devin adesea ţinte ale atentatelor comise de aceştia. În urmă cu trei zile, nouă persoane au murit la Bagdad într-un dublu atentat sinucigaş, revendicat de organizaţia Stat Islamic, contra unui lăcaş de cult şiit, aminteşte AFP citată de agerpres.ro

Citește și: Greșeala pe care o fac femeile înainte și după sex

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.