Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a început DECAPITĂRILE: Scene ȘOCANTE cu teroriștii care se decapitează între ei

jihad jihadisti islam islamisti

Gruparea Stat Islamic (SI) a decapitat joi 15 combatanţi ai săi din cauza unor dispute din interiorul organizaţiei în provincia afgană Nangarhar (est), a indicat administraţia locală, citată de Reuters.

Nu au fost disponibile mai multe detalii şi nu există încă o confirmare din partea Statului Islamic, a cărui ramură locală este cunoscută ca Statul Islamic din Khorasan, după denumirea veche a regiunii ce include Afganistanul contemporan, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Mihai Tudose le furnizează material procurorilor DNA! Dezvăluirea INCENDIARĂ făcută, joi, în Parlament

Separat, o bombă a explodat în Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar, în aceeaşi zi, fiind ucise cel puţin opt persoane, cu toate că nu există niciun indiciu în legătură cu cine ar fi responsabil pentru atac.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului provincial Attaullah Khogyani, 15 combatanţi ai SI au fost executaţi după o serie de dispute în interiorul grupării, care a devenit celebră pentru brutalitatea sa. Decapitările au avut loc în bazarul din Sukh Ab, în districtul Achin.

Citește și: Primarul Gabriela Firea are propriul ziar! Cine se ocupă de el – a colaborat și în trecut cu edilul Capitalei

Nangarhar, unde mişcarea a apărut pentru prima dată în preajma începutului anului 2015, este o regiune nesigură pentru Statul Islamic şi alte grupări militante de la graniţa permeabilă dintre Afganistan şi Pakistan.

Între mişcarea talibană şi Statul Islamic au loc frecvent lupte în Nangarhar şi amândouă grupările sunt vizate de lovituri aeriene americane susţinute. Cu toate acestea, puţin se ştie despre natura exactă a relaţiilor dintre cele două grupări. Au existat incidente izolate în Afganistan în care cele două grupări au părut că ele cooperează.

Citește și: Ordonanța de Urgență pe care o pregătește Guvernul Tudose! Premierul anunță că va REZOLVA „singura problemă reală”

Potrivit unor documente ale serviciilor de informaţii afgane, primite de Reuters, la începutul acestui an, unii oficiali din domeniul securităţii cred că Statul Islamic este prezent în nouă provincii, din Nangarhar şi Kunar, în est, până în Jawzjan, Faryab şi Badakhshan, în nord, şi Ghor, în centru-vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.