Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a revendicat un atentat produs în urmă cu doi ani în Bangladesh

www.operationworld.org
Bangladesh

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat luni pentru prima oară după mai bine de doi ani un atac cu explozibil în Bangladesh, în care cel puţin doi presupuşi islamişti şi-au pierdut viaţa în urma unei operaţiuni a poliţiei, relatează AFP potrivit Agerpres.

Atunci când un comandou al unităţii de elită Batalionul de Acţiune Rapidă (RAB) a bătut luni cu puţin după miezul nopţii la uşa unei locuinţe din Bosila, un cartier situat la periferia din vestul capitalei Dhaka, s-a răspuns cu focuri de armă, a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Ashique Billah.

A urmat o explozie puternică, care a distrus zidurile casei.

"Unitatea noastră de genişti a găsit bucăţi din corpurile a doi luptători. Explozia a fost atât de puternică încât a pulverizat trupurile şi a zguduit întreg cartierul", a precizat sursa citată.

Pentru interogatoriu, RAB a reţinut patru persoane, printre care paznicul clădirii şi imamul de la o moschee învecinată.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat luni explozia unei bombe care a rănit trei poliţişti pe o strada din apropierea pieţei Gulistan din Dhaka, potrivit site-ului SITE, centrul american specializat în supravegherea online a mişcării jihadiste. Acesta este primul atac revendicat de SI în Bangladesh din martie 2017, când gruparea jihadistă a comis atentate cu bombă la Sylhet, în nord-estul Bangladeshului.

Bangladesh s-a angajat într-o campanie de combatere a grupărilor islamiste locale după atacul din iulie 2016 asupra unei cafenele la moda din capitală, în care şi-au pierdut viaţa 22 de persoane, dintre care 18 cetăţeni străini.

După acel atac, autorităţile au ucis peste o sută de presupuşi extremişti, membri a două organizaţii din Bangladesh, printre aceştia numărându-se mulţi lideri importanţi. Sute de suspecţi au fost de asemenea arestaţi.

Autorităţile din Bangladesh au întărit măsurile de securitate după atentatele jihadiste din Sri Lanka din 21 aprilie, soldate cu 253 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.