Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic e la capătul puterii: Capitala jihadiștilor e aproape să cadă

teroristi jihadisti statul islamic

Combatanţii Statului Islamic (SI) dau semne de slăbiciune şi de frustrare la Mosul, al doilea oraş ca mărime al Irakului şi capitala de facto a organizaţiei jihadiste pe care armata încearcă s-o recucerească, a afirmat miercuri un responsabil militar american, citat de AFP.

Forţele irakiene şi kurde, ajutate de lovituri aeriene şi de consilieri ai coaliţiei sub comanda SUA, efectuează de luni de zile operaţiuni pentru a se apropia de oraşul cucerit de către jihadişti în iunie 2014 şi pentru a pregăti terenul în scopul unei ofensive în vederea recuceririi lui.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

''Se vede că sunt slăbiţi în interiorul Mosulului'', a declarat colonelul Chris Garver, un purtător de cuvânt al coaliţiei. ''Avem indicii că le scade moralul'', a adăugat el.

Potrivit colonelului american, comandanţi ai SI îi execută pe subordonaţii lor care ''au eşuat pe câmpul de luptă'' şi şefii organizaţiei ''nu sunt mulţumiţi de locul unde ei se află la Mosul''. Îngrijoraţi de faptul că locuitorii oraşului comunică cu forţele de securitate irakiene, jihadiştii au început să taie accesul la Internet.

Citește și: A fost publicată constituția apostolică “Vultum Dei Quaerere” a Papei Francisc

Aceeaşi situaţie a fost observată şi la Fallujah şi Ramadi înainte ca cele două oraşe să fie recucerite de la Statul Islamic, a afirmat purtătorul de cuvânt al coaliţiei.

Recucerirea Mosulului, aşteptată să aibă loc în lunile următoare, nu va fi totuşi uşoară. Garver a estimat că în interiorul Mosulului ar fi circa 5.000 de combatanţi şi că se aşteaptă la ''o luptă dură'', transmite agerpres.ro.

Citește și: Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.