Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic lovește din nou în Siria - Soldații lui Bashar al-Assad, măcelăriți în apopiere de Raqqa

antena3.ro
statul islamic talibani

Cel puţin 15 combatanţi sirieni pro-regim au fost ucişi şi alţi câţiva au fost răniţi luni într-o ambuscadă jihadistă împotriva unui autobuz militar lângă Raqqa, în nordul Siriei, informează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

"Membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au atacat un autobuz militar în regiunea Jabal Bishri, în provincia Raqqa, ucigând 15 combatanţi pro-regim şi rănind mai mulţi alţii", a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), adăugând că nu este deocamdată clar dacă victimele erau soldaţi ai armatei siriene sau membri ai miliţiilor aliate regimului sirian.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale, atacul a avut loc pe un drum ce leagă oraşul Raqqa, aflat sub controlul forţelor kurde şi unde gruparea SI este în continuare activă, şi oraşul Homs, aflat sub controlul regimului de la Damasc.

OSDO a subliniat că bilanţul s-ar putea agrava, majoritatea răniţilor fiind într-o stare critică.

La rândul său, agenţia oficială Sana a raportat 13 morţi în atac. "Unsprezece soldaţi şi doi civili au fost ucişi în atacul care a avut loc la orele locale 06:30", a informat agenţia, citând o sursă militară.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, atacul a fost cel mai sângeros de la începutul lui martie, când 15 soldaţi au murit într-un atac al SI în Deşertul Sirian.

Califatul autoproclamat Stat Islamic a fost declarat învins în martie 2019 în Siria, însă celule ale grupării jihadiste continuă să întreprindă atacuri împotriva forţelor guvernamentale şi kurde, mai ales în Deşertul Sirian.

Războiul din Siria a făcut până acum în jur de 500.000 de morţi, a devastat infrastructurile acestei ţări şi a strămutat milioane de persoane de la declanşarea lui în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.