Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic pregătea MASACRUL în Rusia: Serviciile de spionaj au găsit terorișitii care plănuiau ATENTATE MASIVE

jihad jihadisti islam islamisti

Serviciul federal de securitate al Rusiei, FSB, a anunţat reţinerea a cinci presupuşi membri ai grupării radicale Statul Islamic care pregăteau atentate în diferite oraşe din ţară, relatează Reuters şi AFP.

Cei cinci au fost reţinuţi joi şi vineri la Iaroslavl, la nord-est de Moscova, iar în cursul percheziţiilor autorităţile au descoperit "un arsenal format din bombe artizanale, dispozitive explozive, arme de foc şi muniţie", menţionează FSB într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Citește și: Ofertă nesperată pentru„Diamantul” lui Becali! Suma uriașă pe care o cere latifundiarul din Pipera

Presupuşii membri ai celulei foloseau aplicaţia de mesagerie Telegram pentru a coordona pregătirea actelor teroriste, a mai indicat FSB.

Autorităţile ruse au blocat la mijlocul lui aprilie acest serviciu de mesagerie foarte popular în Rusia, invocând lupta antiteroristă. FSB cerea furnizorilor Telegram să-i creeze posibilitatea de a citi mesajele utilizatorilor. Unii critici ai Kremlinului au afirmat că blocarea serviciului este un mijloc de a păstra controlul asupra dezbaterii politice şi de a reduce la tăcere vocea opoziţiei.

Citește și: Lovitură de teatru! Ce s-a aflat despre fabrica pe care o lăuda premierul Viorica Dăncilă – „Afirmația este falsă”

Arestările anunţate au loc cu doar câteva zile înainte de învestirea preşedintelui Vladimir Putin pentru noul său mandat, care are loc luni, precum şi cu şase săptămâni înainte de Campionatul Mondial de fotbal găzduit de Rusia între 14 iunie şi 15 iulie.

Rusia, care participă militar din septembrie 2015 la conflictul din Siria alături de forţele aliatului său Bashar Al-Assad, a fost ţinta mai multor atentate pe parcursul anului trecut, între care cel din aprilie de la metroul din Sankt Petersburg, soldat cu 14 morţi.

Citește și: Victor Ponta surprinde! Decizia pe care a luat-o fostul premier, după ce femeile din PSD au cerut daune uriașe unei publicații .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.