Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică atacurile din sudul Irakului; bilanţul, în creştere

twitter.com
atentat irak

Gruparea radicală Statul Islamic a revendicat joi atacurile comise cu câteva ore înainte în apropiere de oraşul Nassiriya din sudul Irakului, soldate cu peste 50 de morţi, potrivit ultimului bilanţ, transmit Reuters, Efe şi AFP, preluate de Agerpres.

Un comunicat difuzat de agenţia de propagandă Amaq a grupării radicale afirmă că cele două atacuri comise de militanţii săi sinucigaşi au ucis "zeci de şiiţi". 

Primul atac, cu armă automată, a avut loc la un restaurant situat pe o autostradă la ieşirea din oraşul Nassiriya, la 300 de kilometri de Bagdad. Al doilea atac, efectuat cu maşină-capcană, a vizat la puţin timp după primul un punct de control al forţelor de securitate aflat în apropiere. Drumul este frecventat în special de pelerini şi de vizitatori din Iran care merg în oraşele sfinte din Irak Najaf şi Kerbala. 

Atacurile s-au soldat cu cel puţin 50 de morţi şi 87 de răniţi, au precizat surse medicale citate de agenţiile internaţionale de presă. 

Atacuri revendicate sau atribuite jihadiştilor din gruparea Statul Islamic au loc în Irak aproape zilnic. Provincia Zi Qar a fost totuşi relativ ferită până acum şi puţine atacuri de asemenea anvergură au avut loc aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.