Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic și-a schimbat modul de atac: Șapte polițiști au fost uciși

middle-east-online.com
Irak Bagdad atac taliban terorist statul islamic

Cel puţin şapte membri ai poliţiei federale, între care un ofiţer, au fost ucişi duminică într-un atac imputat jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI) asupra unui camion care îi transporta în nordul Irakului, au declarat pentru AFP două surse din poliţie, relatează AFP.

Explozia unei bombe a fost urmată de un "atac direct cu armă uşoară", în apropiere de satul Shalal al-Matar, în împrejurimile Kirkuk, a declarat pentru AFP un ofiţer din poliţia federală sub acoperirea anonimatului, acuzând SI de ambuscada care nu a fost până acum revendicată, scrie agerpres.ro.

"Un atacator a fost ucis şi îi căutăm pe ceilalţi", a dat el asigurări, vorbind şi despre doi răniţi uşor în rândul poliţiei.

La Bagdad, un responsabil din cadrul Ministerului de Interne a confirmat atacul, evocând un bilanţ de şapte morţi în rândul poliţiştilor, între care un ofiţer.

După o ascensiune fulgerătoare în 2014 în Irak şi în Siria şi cucerirea unor teritorii ample, "califatul" autoproclamat al SI a căzut în urma unor ofensive succesive în aceste două ţări.

Chiar dacă Irakul şi-a proclamat victoria militară împotriva SI în 2017, jihadiştii rămân activi în mai multe zone ale ţării. Forţele de securitate organizează operaţiuni de combatere a terorismului efectuează descinderi în zonele în care SI este prezent. Acestea anunţă cu regularitate moartea a zeci de jihadişti în lovituri aeriene sau în raiduri.

În pofida înfrângerii sale, SI "şi-a menţinut capacitatea de a lansa atacuri într-un ritm regulat, recunoaşte un raport al ONU publicat în ianuarie 2022.

"Exploatând frontiera permisivă" între Irak şi Siria, organizaţia jihadistă păstrează "între 6.000 şi 10.000 de combatanţi în aceste două ţări, unde formează celule şi antrenează agenţi", potrivit acestui raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.