Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Major Rus raportează sute de morți ucraineni în 'ofensiva nebunească' din sud

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Armata Ucrainei ar fi pierdut peste 220 de persoane în încercarea de a obține un punct de sprijin în direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih în timpul zilei, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Federația Rusă descrie ofensiva Ucrainei din sud drept una „nebunească”.

"Forțele armate ale Ucrainei și-au continuat încercările de a obține un punct de sprijin în anumite zone din direcția Mykolaiv-Kryvyi Rih. Forțele aerospațiale ruse, trupele de rachete și artileria provoacă atacuri de înaltă precizie asupra unităților și rezervelor trupelor ucrainene", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, citat de Interfax. „În total, în ultima zi, în timpul luptelor în această direcție operațională, inamicul a pierdut 11 tancuri, 7 vehicule de luptă pentru infanterie și alte 8 vehicule blindate, 9 camionete cu mitraliere de calibru mare și peste 220 de militari", a spus el.

Konașenkov a mai spus că armata rusă a distrus două depozite de muniții pentru mai multe sisteme de rachete de lansare în Ucraina, inclusiv sistemul HIMARS. "În zonele Voznesensk și Oceakov din regiunea Mykolaiv, au fost distruse două depozite de rachete și arme de artilerie și muniții ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care au stocat peste 1,5 mii de rachete pentru mai multe sisteme de rachete cu lansare, inclusiv peste 200 de rachete pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS fabricate de Statele Unite", a declarat luni un reprezentant oficial al Ministerului rus al Apărării.

Konashenkov a mai spus că sistemele de apărare aeriană au doborât cinci vehicule aeriene fără pilot într-o serie de zone, inclusiv un Bayraktar-TB2.

De cealaltă parte, Ucraina oferă puține informații despre operațiunile desfășurate în sud.

Președintele Volodimir Zelenski a marcat duminică progresul în contraofensiva Ucrainei începută săptămâna trecută, mulțumind forțelor sale pentru că au cucerit două așezări în sud, o a treia în est, precum și teritoriu suplimentar în estul țării, relatează Reuters. El nu a precizat cu exactitate unde se află teritoriile și nu a oferit un calendar, dar a spus că a primit "rapoarte bune" la o întâlnire de duminică de la comandanții săi militari și de la șeful serviciilor de informații.

Vezi și: Secretomania se adâncește în Ucraina: Zelenski anunță că Armata a ocupat noi teritorii, fără să dea locațiile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.