Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul român, obligat să scoată la ”vânzare competitivă” acţiunile Rompetrol

nastase

Informaţia a publicat-o gandul.info, care îl citează pe Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei de Privatizare din Departamentul pentru Energie şi negociatorul-şef al părţii române: „Consiliul Concurenţei a vrut să fie explicit precizat că va fi o vânzare competitivă”.
Dumitraşcu explică cum se va proceda: „Se va face o evaluare, se stabileşte un preţ de pornire şi de aici poate să concureze oricine. Avantajul Rompetrol este că la preţ egal vom acorda prioritate Rompetrol”.
De asemenea, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a declarat că: „Am avut un schimb de mesaje cu Ministerul Economiei. Ei ne-au spus că vor să vândă acţiunile care i-au mai rămas statului, noi le-am spus că trebuie să o facă printr-o procedură competitivă”.
Acesta se arată rezervat în privinţa evaluării câştigului statului din primisiunea înfiinţării unui Fond de investiţii făcută, în compensaţie, de kazahi.
Negociatorul şef exclude, la rândul său, ideea unui compromis financiar şi politic: "Nu, cel mult s-a făcut un compromis de orgolii. Dar din punct de vedere financiar statul va câştiga foarte bine, în următorii ani, din societatea Rompetrol Rafinare. În nota de fundamentare sunt menţionate toate celelalte scenarii. Dacă renunţam la 1,2 miliarde de la Rompetrol, bani care vin din taxe şi impozite, trebuie să punem aceşti bani în buget din altă parte. Dacă am fi câştigat şi am fi avut 640 de milioane creanţa, la cele 800 de milioane datorii actuale ale Rompetrol, societatea ar fost în insolvenţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.