Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul trebuie sa limiteze pierderile de vieti, inclusiv prin aplicarea de sanctiuni (Gabriel Oprea)

facebook.com
Gabriel Oprea

99 de milioane de euro! Este suma amenzilor din ultima lună, in încercarea autorităților de a ține la distanță cetățenii români. Se dau mai multe amenzi decât se testeaza pentru COVID-19, iar odată cu Ordonanța de urgenta 34/2020 au crescut substanțial amenzile pentru încălcarea măsurilor de prevenire și combatere a coronavirusului.

Românii sunt nerăbdători să își reia viața normala, ies din casa fara sa se gandeasca la consecințe, iar mulți dintre ei au fost sancționați drastic de către polițiști pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități. Mulți cetățeni au contestat sancțiunile primite, mai mult, există voci care spun că politistii au făcut abuzuri în ceea ce privește sancțiunile pe care le-au dat. De ce s-a ajuns în această situație, a explicat fostul Ministru de Interne, Gabriel Oprea, intr-o intervenție in direct la Realitatea Plus.

“Așa cum ați prezentat dumneavoastră, această informatie nu are nicio bază legală sau morală. Nu cred că există vreun plan cincinal sau o întrecere socialistă de dat amenzi, pentru că dacă ar exista, așa ceva nu este în regulă, nu este legal. Problema majoră, strategică, a statului roman este să limiteze pierderile de vieți omenești. Este cel mai important lucru. Cei care sunt în linia întâi sunt militarii din Ministerul Apărării Naționale, din Ministerul de Interne, jandarmi, pompieri și polițiști. Care sunt pârghiile lor? Pârghiile lor printre altele sunt amenzile. Foarte mulți dintre noi, cetățenii, nu au respectat măsurile impuse de autorități. Cu alte cuvinte au pus în pericol viețile copiilor noștri, ale familiilor noastre.

Nu e o întrecere socialistă, iar dacă există așa ceva este un abuz. Acești oameni sunt în prima linie alături de colegii lor. Foarte mulți au fost diagnosticați cu COVID-19, își pun viața în pericol. Se dau amenzi ca să se protejeze vieti, dar doar LEGAL. Va spun din experiența pe care o am ca fost Ministrul de Interne, că din momentul în care a apărut această stare de urgență, de la nivelul Ministrului de Interne, a secretarului de stat, dl Despescu, a sefului poliției, a inspectorilor șefi din județ, s-a discutat foarte clar că trebuie să dea dovadă cu toții de echilibru, de empatie, de profesionalism, empatie față de copii, de bătrâni și bineînțeles fermitate pentru cei care cu violență încalcă legea. Dacă cei 99 de milioane de euro au fost strânsi pentru că s-a încălcat legea este în regulă. Se aplică legea pentru a se evita pierderile de vieți omenești. Dacă se fac abuzuri, sunt în afara legii. In acest moment trebuie făcut un singur lucru: corpul de control al șefului Poliției Române sau al ministrului, să verifice această situație și cu promptitudine să pună rezultatul la dispoziția opiniei publice. Acești oameni, polițiști, militari, trebuie respectați ca și medicii, personalul medical, în această situație excepțională. Cine încalcă legea de orice parte trebuie să răspundă. Incă odată, tot respectul pentru militarii și polițiștii care își fac datoria”, a declarat Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.