Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STB, premiată pentru implementarea serviciilor digitale de plată în mijloacele de transport în comun

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a fost desemnată câştigătoare la secţiunea "Adopţie Plăţi Electronice - Implementarea Anului" la cea de-a XXI-a ediţie a Galei NOCASH, un eveniment al industriei serviciilor financiare şi de plăţi din România, care se organizează în fiecare primăvară începând cu anul 2002.

Potrivit unui comunicat al STB remis marţi AGERPRES, societatea a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziţie a serviciului de plată ce permite tuturor cetăţenilor să îşi achite rapid şi uşor călătoria, chiar dacă nu deţin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat - tramvai, troleibuz sau autobuz.

"Până acum, plata cu cardul bancar era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar şi Mercedes Hibrid. Odată cu digitalizarea serviciilor de plată, călătorii pot folosi cu uşurinţă, fără costuri suplimentare, dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociate unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare. Un alt avantaj al acestei soluţii este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât şi plata cu cardul de transport", a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB S.A.

În cadrul Galei se acordă premiile de excelenţă pe baza activităţii din anul anterior, fiind nominalizate cele mai relevante lansări şi decizii de business din piaţă.

"Pentru a surprinde dinamica pieţei de profil, care înregistrează o efervescenţă fără precedent, în acest an organizatorii au introdus o serie de categorii noi. Votul aparţine unui juriu reprezentativ pentru industria de plăţi, fiind format din peste 100 de persoane, experţi NOCASH: directori departamente carduri sau canale alternative ale emitenţilor, reprezentanţi ai schemelor de plată, procesatorilor de card, furnizorilor de infrastructură, şi, nu în ultimul rând, ai autorităţilor de autorizare, reglementare şi supraveghere", se menţionează în comunicatul STB.

Operatorul de transport din Bucureşti anunţa pe 25 mai că a început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule ale STB SA care nu deţin în momentul de faţă tehnologia plăţii cu cardul bancar.

Până la acea dată, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar şi 130 de autobuze Mercedes Hibrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.