Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stefan Kuntz este noul selecționer al reprezentativei Turciei

wikipedia.org
Stefan Kuntz

Fostul antrenor al reprezentativei de fotbal a Germaniei Under 21, Stefan Kuntz, a semnat un contract pe 3 ani cu Federaţia turcă urmând să preia banca tehnică a primei reprezentative a acestei ţări, scrie DPA, citat de agerpres.

Kunz, care a câştigat ca jucător EURO 1996 cu Mannschaft înainte de a obţine, ca antrenor, trofeul european la Under 21 în 2017 şi în iunie acest an, îl înlocuieşte pe Senol Gunes.

''Un pic mă simt ca şi când aş reveni acasă. Aş vrea să fiu cel mai german dintre turci sau cel mai turc dintre germani'', a declarat Kuntz, care a jucat un sezon la Beşiktaş în 1995-1996. ''Sunt plin de energie pentru că ştiu cât de buni sunt jucătorii turci'', a adăugat acesta.

Principala sa misiune este de a califica Turcia la CM 2022 din Qatar.

Turcia este a treia în grupa G cu 11 puncte, în spatele Olandei şi Norvegiei (ambele cu 13 puncte).

Debutul lui Kuntz ca antrenor al Turciei va veni pe 8 octombrie, la Istanbul, contra Norvegiei.

După cum se ştie, selecţionata U21 a Germaniei, pregătită de Kuntz, a fost adversara echipei similare a României la Campionatul European de fotbal Under 21, în această primăvară, meciul dintre cele două formaţii, disputat la Budapesta, încheindu-se la egalitate, 0-0.

În urmă cu zece zile, Federaţia turcă de fotbal anunţa separarea de selecţionerul Senol Gunes prin înţelegere amiabilă, după înfrângerea usturătoare suferită în preliminariile CM 2022 în faţa Olandei (6-1).

Gunes şi Federaţia turcă de fotbal au ajuns la un acord privind încheierea contractului înainte de termen.

''În urma discuţiilor cu antrenorul nostru principal s-a decis de comun acord să ne separăm drumurile'', se arăta atunci într-un comunicat al Federaţiei turce.

La baza deciziei Federaţiei au stat şi rezultatele extrem de slabe ale naţionalei la turneul final al EURO 2020.

Naţionala Olandei a surclasat Turcia cu 6-1 pe teren propriu, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

În iulie, după eşecul de la EURO 2020, Senol Gunes declara că intenţionează să continue pe banca tehnică a primei reprezentative în ciuda eliminării echipei încă din faza grupelor.

Gunes a admis atunci că rezultatele elevilor săi au fost ''dezamăgitoare'' la turneul final, iar jucătorii au suferit o adevărată ''traumă'', însă a arătat că toată lumea ''va învăţa din greşeli'' în perspectiva atingerii obiectivului major al Turciei, calificarea la CM 2022 din Qatar.

Turcia a încheiat pe ultimul loc în Grupa A la EURO 2020, cu 0 puncte, pierzând toate cele trei partide (0-3 cu Italia, 0-2 cu Ţara Galilor şi 1-3 cu Elveţia), Senol Gunes fiind aspru criticat de presa sportivă din ţara sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.