Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştefan-Radu Oprea a participat timp de 3 zile, la Haga, la cea mai complexă reuniune a antreprenorilor- Global Entrepreneurship Summit (GES)

Întreprinzătorii, investitorii și liderii mondiali s-au reunit la Haga în cadrul forumului mondial Global Entrepreneurship Summit aflat la a 9-a ediție, pentru a contribui la crearea unui mediu antreprenorial mai bun pentru întreaga lume.

Citește și: Industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie: România semnează un memorandum de înţelegere cu Beretta

Provocările privind sănătatea, energia, apa, conectivitatea, agricultura și alimentația cu care ne confruntăm astăzi, au fost supuse atenției, încercându-se găsirea și aplicarea unor soluții noi care să creeze un viitor mai bun pentru lumea noastră.

2000 de participanți din peste 170 de țări, dintre care 1200 de antreprenori, 400 de investitori și 200 de vorbitori au făcut conexiuni autentice la GES2019. S-a manifestat aici spiritul vibrant al antreprenorilor din întreaga lume, care sunt dedicați creării de soluții care schimbă viața și creează o lume mai bună.

Ministrul antreprenorilor români, Ștefan-Radu Oprea a fost invitat special la forum, ca reprezentant al UE, fiind implicat activ în dezbateri și în întâlniri bilaterale: „Am prezentat experiența României în dezvoltarea antreprenoriatului, inclusiv programul Start-Up Nation, și propunerea de a dezvolta un ecosistem de incubatoare la nivel european, pentru companii inovative, finanțat prin următorul cadru financiar multianual”- a declarat ministrul Oprea.

Ministrul român a avut întâlniri cu Sigrid Kaag, ministrul pentru comerț exterior și cooperare pentru dezvoltare, cu Jeroen Nijland, director al Agenției pentru Investiții Străine (NFIA), cu Ralph Hamers, președintele ING și al Dutch-Romanian Network, cu Mona Keijzer, secretar de stat pentru Mediul de Afaceri, și cu Tjerk Opmeer, director al Agenţiei pentru Întreprinderi (RVO).

La GES au fost prezente și opt companii românești, selectate la nivel european pe criterii legate de potențialul de dezvoltare. Prin participarea sa consistentă, România a arătat că este profund conectată la tendințele globale în domeniul dezvoltării sustenabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.