Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştefan-Radu Oprea, despre comerţul UE în domeniul agro-alimentar: Trebuie să ne promovăm nu doar produsele, ci şi valorile

romaniaonline.info
legume

Politica Uniunii Europene în domeniul comerţului poate spori nu doar competitivitatea sectorului agricol comunitar, dar şi stabilitatea şi atractivitatea sa pentru noile generaţii de fermieri, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, la un eveniment desfăşurat la Bruxelles privind comerţul agroalimentar, potrivit https://www.agerpres.ro/.

'Politica UE în domeniul comerţului poate spori nu doar competitivitatea sectorului agricol comunitar, dar şi stabilitatea şi atractivitatea sa pentru noile generaţii de fermieri. Trebuie să ne promovăm nu doar produsele, ci şi valorile. Identificarea unui echilibru corect şi alegerea partenerilor potriviţi pentru acordurile comerciale ale UE care includ sectorul agroalimentar reprezintă aspecte de maximă importanţă', a spus Ştefan-Radu Oprea.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Ministrul român al mediului de afaceri a participat joi, alături de comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, şi comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, la evenimentul 'Beyond Trade for All: Time to promote the benefits for agri-food trade', organizat de către CELCAA (European Liaison Committee for Agricultural and Agri-Food Trade), la Bruxelles.

Oprea a deschis lucrările conferinţei şi a transmis mesajul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene alături de comisarul pentru comerţ, Cecilia Malmström.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

În cadrul prezentării, ministrul pentru Mediul de Afaceri s-a referit la priorităţile României aferente domeniului comerţului internaţional, în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, printre care promovarea unei agende comerciale europene benefice pentru cetăţeni şi operatorii economici, în special pentru IMM-uri.

În cadrul evenimentului au avut intervenţii reprezentanţi ai sectorului privat care activează în domeniul comerţului cu produse agroalimentare.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

În contextul dezbaterii principalelor rezultate ale strategiei UE Trade for All, ministrul Oprea a amintit de Acordul de Parteneriat Economic UE-Japonia, intrat în vigoare la data de 1 februarie 2019.

'Prin Acordul de Parteneriat Economic UE-Japonia se pun bazele celei mai mari zone de liber schimb din lume, fiind eliminate majoritatea taxelor plătite anual de către întreprinderile din UE care exportă în Japonia, în valoare de 1 miliard de euro, precum şi o serie de obstacole privind reglementarea', a declarat ministrul Oprea, în intervenţia sa.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

În privinţa accesului pe piaţă al produselor agricole, acordul prevede eliminarea taxelor vamale pentru multe brânzeturi şi pentru exporturile de vin, liberalizarea aproape integrală a comerţului cu carne proaspătă de porc, sporirea exporturilor de carne de vită din statele UE către Japonia şi protejarea în statul nipon a peste 200 de produse agricole europene de înaltă calitate (Indicaţii geografice).

De asemenea, Ştefan-Radu Oprea a discutat cu comisarul UE Cecilia Malmström pe tema celor mai recente evoluţii legate de agenda europeană de comerţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.