Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stefano Domenicali nu exclude posibilitatea de a avea două Mari Premii în Spania

Formula1.com
Formula 1

Stefano Domenicali, preşedintele şi CEO-ul din Formula 1, nu a exclus, marţi, în timpul anunţului făcut la Madrid privind găzduirea unui Grand Prix al Spaniei din 2026 până în 2035, posibilitatea desfăşurării a două curse de Formula 1 pe teritoriul Spaniei, informează agenţia EFE.

"Pot fi două curse în Spania, de ce nu!", a răspuns Domenicali la întrebările presei la finalul evenimentului, potrivit Agerpres.

"Barcelona este incredibilă, iar apoi Oriol Sagrera (consilierul delegat pentru Circuitul Catalunya) este o persoană incredibilă şi a făcut pentru Barcelona o treabă excelentă. Barcelona este Formula 1", a spus Domenicali.

"Spania merită să aibă oportunitatea de a-şi creşte în viitor prezenţa în Formula şi lucrăm la acest aspect", a adăugat responsabilul "Marelui Circ" la prezentarea proiectului Madrid.

Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei se va desfăşura începând din 2026 la Madrid, în baza unui contract pe zece ani, care se va întinde până în 2035, cu posibilitatea de a fi prelungit, s-a anunţat oficial, marţi, în cadrul unui eveniment la care a participat şi Stefano Domenicali, preşedintele şi CEO-ul Formulei 1, alături de autorităţile locale.

Circuitul din capitala Spaniei va fi unul urban, cu o pistă în lungime de 5,47 km, trasată în jurul Ifema, centrul de expoziţii şi congrese din capitala Spaniei, lucrările de realizare a acestuia fiind estimate la 200 de milioane de euro. Viitorul circuit madrilen va putea primi zilnic 110.000 de spectatori.

Marele Premiu al Spaniei revine astfel după 45 de ani la Madrid, unde s-a desfăşurat anterior de nouă ori, toate pe circuitul de la Jarama: prima oară în 1968, cu victoria englezului Graham Hill, şi ultima oară în 1981, când învingător a fost canadianul Gilles Villeneuve.

În 2024 şi 2025, Grand Prix-ul Spaniei se vor desfăşura pe circuitul Catalunya de lângă Barcelona, care a găzduit ultimele 33 de ediţii ale acestei curse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.