Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steinmeier și Martin Schulz examinează variantele de soluționare a crizei politice

Frank Walter Steinmeier

Liderul social-democraţilor germani, Martin Schulz, se întâlneşte joi cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier, care în ultimele două zile a avut consultări cu liderii celorlalte partide, în încercarea de a găsi o soluţie la criza politică apărută ca urmare a eşecului negocierilor de formare a noului guvern, relatează DPA, conform agerpres.ro

Negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale în Germania nu au ajuns la niciun rezultat deoarece blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) al cancelarului Angela Merkel nu a reuşit să obţină un acord cu Partidul Liber-Democrat (FDP) şi cu Verzii în legătură cu teme importante, printre care limitarea afluxului de solicitanţi de azil şi eliminarea treptată a exploatării cărbunelui. 

''Partidul Social-Democrat (SPD) este deplin conştient de responsabilitatea sa în actuala situaţie dificilă. Sunt sigur că vom găsi o soluţie bună pentru ţara noastră în următoarele zile şi săptămâni'', a declarat Schulz. 

Acesta se află sub o presiune tot mai mare inclusiv din partea unora dintre colegii de partid pentru a renunţa la opoziţia sa faţă de participarea SPD la o 'mare coaliţie' alături de conservatori, aşa cum s-a întâmplat după alegerile parlamentare din septembrie 2013. 

Unii membri ai conducerii SPD au sugerat chiar ca social-democraţii să accepte un guvern minoritar condus de Angela Merkel, ca un compromis pentru a se pune capăt crizei politice de la Berlin. În istoria postbelică, Germania a fost condusă în trei rânduri, pentru scurte perioade, de un guvern minoritar. 

În ceea ce-l priveşte, FDP a anunţat miercuri că nu va exclude participarea la noi consultări tripartite pentru formarea guvernului de la Berlin dacă blocul conservator şi Verzii prezintă 'un pachet complet nou' de propuneri. ''Dacă ar fi într-adevăr posibil să construim o republică modernă în anii următori, atunci noi am fi ultimii care ar refuza să discute'', a declarat secretarul general al FDP, Nicola Beer, pentru postul NTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.