Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steinmeier pledează în PE pentru 'construirea de poduri' deasupra 'prăpăstiilor' din Europa

delegatia germana Frank-Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a chemat marţi, în discursul rostit în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la 'construirea de poduri' deasupra 'prăpăstiilor' care se adâncesc în Europa, în contextul recentei activări de către Marea Britanie a procedurii de ieşire din Uniunea Europeană, relatează AFP. Steinmeier, care a ales Parlamentul European pentru primul său discurs în străinătate după preluarea preşedinţiei, a explicat că bucuria sa de a se adresa în hemiciclul de la Strasbourg 'nu este fără umbre', el referindu-se la 'amărăciunea de a trebui să ia cuvântul la puţin timp după ce un stat membru a declanşat o procedură de ieşire din Uniunea Europeană'.

Frank-Walter Steinmeier, fost şef al diplomaţiei germane, a chemat la 'construirea de poduri' în loc de a se ceda tentaţiei de 'repliere în spatele geamului opac al naţiunii', într-un moment în care în Europa 'se deschid prăpăstii'. În discursul său, preşedintele german a avertizat în legătură cu 'populismele care descriu lumea în negru şi alb şi profită de pe urma fricii, prosperând pe acest teren favorabil', Steinmeier menţionând, în acest context, 'o epocă marcată tot mai mult de forţe centrifuge, manipulate de profeţi ai Apocalipsei din ce în ce mai numeroşi', conform Agerpres.

'Europa nu a fost niciodată o plimbare de sănătate, este un proiect complicat, care necesită eforturi, însă acestea merită făcute', a pledat Steinmeier. 'Generaţia noastră nu a formulat-o în acest mod, însă, pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri, Europa a devenit o a doua patrie şi tinerii ştiu de mult timp că nu există nicio contradicţie între a-ţi iubi ţara şi a fi european', a subliniat preşedintele german în discursul său din Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.