Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion DESFIINȚEAZĂ programul de guvernare al PSD: Domnule Iohannis, justiția nu e jucăria dumneavoastră

Facebook
Stelian Ion

Fostul ministrual Justiției Stelian Ion acuză că programul de guvernare al PNL și PSD nu conține nicio reformă concretă a justiției și că până și desființarea SIIJ, cerută de forurile internaționale, e amânată nepermis de mult.

"Programul de guvernare USL.2 este o abureală care ascunde viziunea retrogradă a pesediștilor și peneliștilor, acompaniați inevitabil de udemeriști. Nimic concret despre reforma Consiliului Superior al Magistraturii. Nimic concret despre reforma Inspecției Judiciare conduse acum de o persoană susținută politic de Tudorel Toader în guvernarea PSD. Inspecția Judiciară a fost folosită în ultimul timp mult prea des ca ghioagă împotriva magistraților incomozi. Nimic concret despre trecerea poliției judiciare în subordinea exclusivă a parchetelor.

O amânare de neînțeles a desființării SIIJ până la sfârșitul lunii martie 2022, când ni se promite o reinventare a acestei Secții prin înființarea altei instituții care să-i preia activitatea. Or tocmai asta a fost problema principală a înființării SIIJ - că a fost concepută ca o structură unică, la nivel național, cu competență generală asupra magistraților, fiind afectată grav competența procurorilor specializați împotriva corupției și a criminalității organizate. Propunerea pesedisto-penelistă este o aberație. Nu poți înființa o astfel de structură și să respecți totodată avizele Comisiei Europene și rapoartele Comisiei Europene din cadrul MCV! Cred că oamenii ăștia au o părere foarte proastă despre instituțiile europene dacă îndrăznesc să vină cu o astfel de propunere.

Domnule Iohannis, nu mai frânați desființarea SIIJ, pentru că afectați interesul României! Dați-le ordin lacheilor dumneavoastră să desființeze aceasă structură odioasă și să respecte competența DNA și a celorlalți procurori specializați! Justiția nu e jucăria dumneavoastră, pe care să încercați să o folosiți după bunul plac și în funcție de interesul dvs politic!", scrie Stelian Ion pe Facebook.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.