Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion: 'Este o injustiţie, aplicarea în oglindă propagandei şi activităţilor comuniste acelaşi regim existent pentru propaganda şi activitatea fascistă'

stelian ion

Deputatul USR Stelian Ion afirmă că proiectul de lege care interzice promovarea în public a doctrinei comuniste, iniţiat de colegul său de partid Cristian Ghinea, este în oglindă cu legea în vigoare care condamnă fascismul, adăugând că iniţiativa merită o discuţie foarte serioasă, https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

"Nu au fost foarte mulţi colegi care au semnat acest proiect, au fost şi opinii contrare. Eu nu am semnat acest proiect, dar cred că reacţiile au fost exagerate şi de o parte, şi de alta. Adică, merită o discuţie foarte serioasă faţă de împrejurarea că avem o lege care condamnă, spre exemplu, simbolurile fasciste, iar această lege care condamnă comunismul, anumite idei promovate de doctrina comunistă este în oglindă cu cea care este deja în vigoare şi condamnă fascismul. Că ar putea fi amendată această lege astfel încât să nu contravină unei decizii CEDO pronunţată în 2005, sunt de acord, se pot face anumite amendamente, dar cred că suntem de acord, cel puţin acea parte sănătoasă a societăţii, că acest comunism în România a făcut ravagii, că trebuie condamnat. Cred că ar trebui să fim de acord că principalul instrument este educaţia, dincolo de orice legi dăm într-un sens sau altul, acestea au o valoare mai mult simbolică, e o reparaţie morală faţă de victimele comunismului şi educaţia să fie principalul instrument pentru nu ne mai întoarce periodic în dictatură în România", a declarat Stelian Ion, luni, la Parlament.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

Deputaţii USR Cristian Ghinea şi Vlad-Emanuel Duruş au depus o propunere legislativă care prevede interzicerea constituirii organizaţiilor cu caracter comunist şi a promovării în public a doctrinei comuniste.

Conform unui comunicat transmis de USR, proiectul urmăreşte şi interzicerea răspândirii simbolurilor comuniste, cu excepţia activităţilor desfăşurate în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau dezbaterii unei chestiuni de interes public.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

"Proiectul deputaţilor USR vine să repare o injustiţie, aplicând în oglindă propagandei şi activităţilor comuniste acelaşi regim legal existent pentru propaganda şi activitatea fascistă şi legionară. Este anormal ca România să trateze diferit cele două totalitarisme care au răvăşit-o în secolul XX. (...) Proiectul este un răspuns la toate atrocităţile care s-au întâmplat în România între anii 1945-1989, perioadă în care un regim totalitar comunist a preluat controlul asupra vieţii economice, sociale, politice şi culturale a ţării, fiind incompatibil cu principiile democratice ale statului de drept. Pentru poporul român, comunismul a însemnat mii de victime, tortură, persecuţia minorităţilor etnice, religioase, culturale ori a minorităţilor sexuale, reprimarea mişcărilor studenţeşti, muncitoreşti şi a disidenţilor politici", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.