Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion îşi recunoaşte GAFA: A trimis la CSM proiectul privind legile justiţiei încălcând normele legale/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Stelian Ion a trimis, în urmă cu două săptămâni, Consiliului Superior al Magistraturii, spre avizare, proiectele de modificare a legilor justiţiei. Aşa cum STIRIPESURSE.RO nota în urmă cu o săptămână, ministrul Justiţiei a reuşit însă nu doar să enerveze partenerii de coaliţie, ci şi să bage în ceaţă CSM.

Astfel, Stelian Ion a încălcat HG 561/2009, care prevede că proiectele se transmit spre avizare la CSM abia după obţinerea avizelor interministeriale. Proiectul transmis era semnat doar de ministrul Justiţiei, fără să aibă vreun aviz, motiv pentru care preşedintele CSM, judecătorul Bogdan Mateescu, a solicitat lămuri de la Ministerul Justiţiei şi de la premier.

În şedinţa plenului CSM din 8 aprilie, Stelian Ion a anunţat că proiectul va fi retransmis după obţinerea avizelor, recunoscând astfel indirect că a încălcat procedurile (art. 22 din HG 561/2009).

"Vom trimite un răspuns la adresa pe care mi-aţi înaintat-o. Este clar că vom înainta în urma avizării de către toate ministerele, vom trimite acele avize şi toate punctele de vedere, cu menţiunea care au fost preluate, în ce măsură au fost preluată şi va fi nevoie de o altă analiză, aşa încât vă rog să ţineţi cont de acest fapt. Se va retrimite proiectul în urma obţinerii tuturor avizelor", a declarat Stelian Ion.

Preşedintele PNL Ludovic Orban chiar i-a reproşat public, vineri, lui Stelian Ion că proiectul privind modificarea legilor justiţiei pe care ministrul Stelian Ion l-a trimis către CSM nu a fost discutat în coaliţia de guvernare şi nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.