Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion, răspuns acid la criticile lui Florin Cîțu: 'Să pui toate desagele pe umerii unui ministru, uitând că, până la urmă, tu ești liderul echipei'

Inquam Photos / George Calin
Stelian Ion

Stelian Ion (USR-PLUS), ministrul Justiției, a declarat marți, la B1 TV, că MCV nu va fi ridicat atât timp cât problema desființării Secției speciale rămâne nerezolvată. Întrebat despre criticile pe care i le-a adus recent premierul Florin Cîțu, care i-a cerut să „împingă” reformele în Justiție, Ion a răspuns: „Să pui toate desagele pe umerii unui ministru, poți face și lucrul ăsta, uitând că, până la urmă, tu ești liderul echipei”. „Când cineva vrea cu adevărat foarte mult un lucru, se implică activ. Doar a spune…”, a mai afirmat Stelian Ion. Totuși, ministrul Justiției susține că are sprijinul premierului în demersul său privind desființarea SIIJ.

„E clar că MCV nu va fi ridicat, că România ca țară, nu Ministerul Justiției sau Stelian Ion… toți vom fi afectați din cauza asta”, a declarat Stelian Ion, în contextul blocajului din coaliție pe tema desființării Secției speciale, blocaj generat de UDMR.

Întrebat dacă nu cumva nu prea e dorință nici la PNL, Ion spus: „Aș fi subiectiv… Aici cred că e important să vedem că premierul a acceptat propunerea Ministerului, care e propunerea corectă, a fost avizată de Comisia de la Veneția și trimisă în Parlament”.

Întrebat despre declarația premierului Florin Cîțu, potrivit căruia e datoria lui să „împingă” reformele în domeniul Justiției, ministrul a răspuns: „A fost o declarație politică. Așa pot spune și eu că trebuie să se implice toți liderii și trebuie să se implice și o vor face, sunt convins. Să pui toate desagele pe umerii unui ministru, poți face și lucrul ăsta, uitând că, până la urmă, tu ești liderul echipei”.

„Premierul mă susține și știu că face și va face mai multe în perioada asta, alături de mine și alți colegi care credem în acest program de guvernare. E o muncă de lămurire, de negociere. Când cineva vrea cu adevărat foarte mult un lucru, se implică activ. Doar a spune… Da, mi se pare că premierul vrea. Dacă ar avea o implicare activă și decisivă în desființarea SIIJ, cred că ar puncta și în interior (în competiția internă din PNL)”, mai declarat Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.