Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion (USR): Pe 10 august 2018 democraţia în România a făcut un important pas înapoi

stelian ion

Deputatul USR Stelian Ion a declarat luni că pe 10 august 2018 democraţia în România a făcut un important pas înapoi. 

"Pe 10 august 2018 democraţia în România a făcut un important pas înapoi. A fost un protest amplu al românilor, al celor din Diaspora, dar nu numai, care, fiind un protest paşnic, a fost înăbuşit de forţele de ordine cu o brutalitate nemaivăzută. Acest lucru a avut drept consecinţă vătămarea integrităţii corporale a foarte multor români, au fost victime în acea seară şi au avut nevoie de îngrijiri medicale peste 500 de oameni. În zilele următoare s-au adăugat şi alţii, mulţi dintre ei au fost spitalizaţi, colegi ai noştri din USR, dar şi rude ale noastre şi prieteni ai noştri, mulţi dintre noi am fost în piaţă, au căzut victime acestei intervenţii brutale a Jandarmeriei total disproporţionate şi total nejustificate", a spus Stelian Ion într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, potrivit agerpres.ro

El a adăugat că este important să se afle ce s-a întâmplat pe 10 august, afirmând că "acea intervenţie brutală nu a fost întâmplătoare, a fost comandată de Puterea actuală". 

"S-a dorit intimidarea societăţii civile, întregii societăţi româneşti, intimidarea Opoziţiei şi a jurnaliştilor pentru a nu mai prezenta realitatea, de a manifesta împotriva puterii actuale. Se încalcă astfel un drept fundamental, o libertate fundamentală şi este un prim pas spre o societate autoritaristă, spre o dictatură incipientă. Trebuie să luăm măsurile acum. Am formulat plângeri penale personal, cei care am fost în acea seară în piaţă şi am suferit leziuni, s-au adunat peste 700 de plângeri penale. Parchetul General a început o anchetă, este foarte important ca organele judiciare să afle adevărul şi să ducă la bun sfârşit această anchetă. (...) Este important ca partenerii noştri europeni să cunoască adevărul, adevărul nu trebuie ascuns sub preş, problemele noastre, ale României, sunt şi problemele Europei, succesul nostru este şi succesul Europei", a încheiat Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.