Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion, vicepreședintele USR, ironic: Îi doresc lui Iliescu mulți ani, ca să poată răspunde la întrebările despre Revoluție

stelian ion

Marți, de ziua lui Ion Iliescu, Stelian Ion, vicepreședintele USR, a declarat că îi dorește acestuia să trăiască suficient de mult încât să răspundă la întrebările legate de Revoluție. Tot marți, deputaţii au avizat desființarea Institutul Revoluției, din a cărui conducere făcea parte Iliescu, anunță MEDIAFAX.

Întrebat ce îi dorește lui Ion Iliescu de ziua sa, Stelian Ion a spus: „Mi-aş dori să dea răspunsuri cu privire la Mineriadă, cu privire la ce s-a întâmplat la revoluţie. Îi doresc mulţi ani, suficient de mulţi cât să răspundă şi la aceste întrebări în faţa românilor”.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Comentând la rândul său cele două evenimente de marți, și anume ziua de naștere a lui Ion Iliescu și decizia de desființare a Institutului Revoluției, deputatul USR Iulian Bulai a spus că fostul președinte a primit un dar pe măsura faptelor sale.

„Un cadou asimetric a primit dumnealui, conducând această instituţie care nu a rezolvat problemele pe care dumnealui le-a creat”, a declarat Bulai.

Robert Cazanciuc, vicepreşedintele Senatului, a declarat că îi urează „la mulți ani” fostului președinte, în timp ce senatorul Teodor Meleșcanu a spus că nu știa că Iliescu este sărbătorit marți.

„Aoleu, nu am ştiut, merci, am să îi dau (mesaj de n.r.) la mulţi ani”, a declarat Meleșcanu.

Ion Iliescu a fost întrebat, la rândul său, cum se simte cu ocazia zilei de naștere. „Nu-i ca la 19. Se adună multe. Dar deocamdată, capul e întreg”, a spus Iliescu.

Acesta a precizat că își petrece ziua de naștere alături de soție. „Nu facem nimic deosebit, dar răspund la telefoane. M-au sunat mulţi cunoscuţi, şi mai din tinereţe, şi mai din perioada de după Revoluţie”, a comentat fostul președinte.

Deputaţii din Comisia de Cultură au dat, marți, un raport favorabil pentru aprobarea OUG privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române.

Proiectul de lege urmează să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de primă cameră sesizată. Ordonanţa, însă, îşi produce deja efectul, fiind adoptată de Guvern în luna decembrie a anului trecut.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

Institutul avea ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

Conducerea Institutului Revoluţiei Române era asigurată de un „Colegiu Naţional”, alcătuit din personalităţi reprezentative ale revoluţiei române, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Petre Roman. Marți, când s-a dat votul de desființare a Institutului Revoluției, Ion Iliescu împlinește 90 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.