Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase, analiză la sânge a Congresului PSD: imaginea care rămâne în urma marelui eveniment

stelian tanase

Analistul politic Stelian Tănase susține că ultimul Congres al PSD a fost ca o ședință banală de partid, din provincie, unde toate jocurile erau deja făcute. El arată că PSD a intrat pe o pantă descendentă și niciun lider actual nu face nimic pentru a revigora partidul.

Citește și: Semne de revenire pentru gimnastica românească: medalie de aur la Campionatele Mondiale

”Am asistat ieri cu totii la inca un episod de serialul „Agonia PSD”. Congresul de ieri a fost ca o ședină de partid banală la o filială din provincie. Toată șmecheria a fost organizată ca să ii facă hatîrul lui VV Dăncilă ca sa nu-si dea cumva demisia din functia de premier, cum a amenințat și să arunce dracu partidul în haos. Trebuia așadar ca delegații s-o aleagă pe coafată, vopsită, parfumată, președinte plin al PSD. Altfel tușea!!! Clar? Si ea săraca, tot din școala de cadre Teleorman a lui Dragnea.

S-a dat ordin pe unitate și din țară au fost aduși 4000 delegați să umple Sala Palatului, cu consemn – voturile merg spre VV Dăncilă. E văzută de baroni ca singura soluție de a salva azi partidul. Comedia ține pină în noiembrie la alegerile prezidențiale cînd PSD va suferi un alt eșec dur, iar V V Dancilă, în cadrul altui congres, va fi înlocuită cu altul cu o față comerciala, un naiv dispus să încaseze o cafteală soră cu moartea la alegerile locale si parlamentare. PSD a intrat în vrie, este pe un trend descrescător pe care nimic nu il poate stopa, cel puțin pe termen scurt și mediu.

Ascultînd cuvîntările de ieri ai fi crezut că PSD vine după o mare victorie electorala. Altfel cum să explici tonul entuziast, increzător, auto-laudativ al VV Dancilă, Eugen Orlando Teodorovici (mereu incintat de el însuși ca un gigolo), Mihai Fifor (mereu tenebros ca Belphegor) și al altora care au ajuns la microfon. Subiectele adevărate au fost ocolite cu grijă. Nu a întrebat nimeni ce era esențial – de ce electoratul a respins categoric PSD!? Care au fost cauzele înfrîngeriidin 26 mai? Cine poarta răspunderea? Care au fost trăsăturile „epocii Dragnea”? Care este orientarea PSD? Redevine social-democrat sau continuă linia populistă și anti-occidentală imprimată de Dragnea?

M-am convins incă o dată că pesedistii traiesc intr-o bulă, că sunt rupți de realitate. Ei respiră aerul din altă Românie decit cea pe care o cunosc, o țară numai a lor. Nu intimplător garnitura de la virful SPD vine din cel mai sărac si rural judet -Teleorman. Pesediștii reprezintă punga de sărăcie și înapoiere a României, ca să fiu exact. Si nu e o doar o chestiune de cifre si statistica. Conduși de o mină de super-îmbogățiți din politică, prin coruptie si malversațiuni, ei așteaptă pomeni, asistență, să li se dea ceva și stau cu mina întinsă. Ideologia lor este naționalistă – în lipsa de altceva patriotismul ține loc de orice. I-am auzit cum au tropăit și aplaudat entuziast pe acei vorbitori care au deplîns România cu lacrimi de crocodil. Au rămas tot la Păunescu și Vadim Tudor, la eroul lor Dragnea- marele absent, regretat si iubit.

Falsitatea acestui congres desfășurat într-o realitate paralelă este trăsătura definitorie a lui. Teatru de bulevard in salopete proletare si straie folclorice, spectacol de propagandă de mare montare în stilul așa-zisului Festivalului Național Cîntarea României de pe vremea lui Ceaușescu. PSD nu a reușit să iasă nici in 2019 din acel trecut de glorii comuniste. Și nici măcar după înfringerea drastică suferită la 26 mai. PSD nu s-a trezit, e în plină reverie. Pare a fi intrat într-o agonie care nu se știe cind si cum se va sfirși.”, scrie Stelian Tănase, pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.