Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAMĂ - Cum a ajuns Emil Constantinescu să mulgă de bani Senatul: Tăriceanu, uimit de solicitarea fostului președinte

emil constantinescu

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, s-a retras din viața publică, iar acum este președintele Consiliului științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Citește și: SURSE - Ciorna listei PSD la europarlamentare. Numele vehiculate în cursa spre Bruxelles

În această calitate, Emil Constantinescu a trimis o nouă solicitare de fonduri către Senat, asta după ce la ultima rectificare Institutul primise exact banii pe care îi ceruse. Până și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un susținător al lui Emil Constantinescu s-a arătat uimit de această nouă solicitare.

Iată cum a decurs discuția pe această temă în ședința Biroului Permanent al Senatului:

”Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Punctul 11. Scrisoarea domnului Emil Constantinescu, președintele Consiliului științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, prin care solicită Senatului majorarea bugetului instituției pe anul 2018. De fapt, nu este o majorare a bugetului, ci ar trebui adăugate câteva sume din cele care au fost tăiate la rectificarea precedentă. Da, doamna secretar general? Da? E corect ce am spus?

Doamna Izabela Chencian: La cea de a doua rectificare bugetară, Institutul Levantului a primit exact suma pe care a transmis Senatului că are nevoie.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: A primit-o?

Doamna Izabela Chencian: Da.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Da?!

Doamna Izabela Chencian: Dar după cea de a doua rectificare au venit cu această solicitare suplimentară.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Este o altă solicitare. OK. Trimitem scrisoarea către Comisia de cultură și ne lămurim între timp. Dacă este o suplimentare la suplimentare… din ce a fost tăiat… Da. Bine. Deci, vă rog să fiți de acord să trimitem scrisoarea la Comisia de cultură.”, arată stenograma ședinței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.