Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME - Cum apără Liviu Dragnea un om acuzat de crime împotriva umanității

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea basescu

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut o dispută cu cei de la USR, în ședința Birourilor Permanente Reunite din data de 26 martie. În respectiva ședință, printre propunerile PSD pentru Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a figurat și Cazimir Ionescu, acuzat de procurori în ”Dosarul Mineriadei” de crime împotriva umanității.

Citește și: Teodor Meleşcanu îl CONTRAZICE pe Liviu Dragnea: lovitură pentru marele plan al liderului PSD

Cei de la USR au contestat dreptul lui Cazimir Ionescu de a face parte din Colegiul CNSAS, dar Liviu Dragnea l-a apărat și a spus că acestuia i se aplică prezumția de nevinovăție, chiar dacă în România se crede din ce în ce mai puțin în acest lucru. Dragnea a explicat că PSD nu mai poate convoca un nou Congres pentru a schimba propunerea.

Cazimir Ionescu este trimis în judecată alături de Ion Iliescu, Petre Roman,Virgil Măgureanu și Miron Cozma în dosarul Mineriadei. Procurorii consemnează 14 crime contra umanităţii.

Iată stenograma ședinței Birourilor Permanente Reunite:

”Domnul Liviu Dragnea:

3 - Propuneri nominale pentru 9 locuri în CNSAS.

Propunerile sunt venite de la Grupurile parlamentare, de la Preşedintele României şi de la Guvern.

Vă propun să trimitem aceste propuneri la Comisiile juridice, aşa cum ele au reieşit în urma negocierii  purtate, pentru audierea candidaţilor.

Comisiile se vor întruni marţi, la ora 14,00, pentru aceste audieri şi vor întocmi raportul comun. La fel, atunci când vor finaliza audierile, înainte de plenul de miercuri.

Cine este pentru?

Vă rog.

Domnul Cristian-Gabriel Seidler:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

O singură întrebare, precizare: am văzut aici, printre propunerile PSD, numele domnului Cazimir Ionescu, şi înţeleg că, deşi dânsul a mai fost membru al Colegiului CNSAS, situaţia dânsului, de data aceasta, este uşor diferită, şi anume înţeleg că a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii. Şi atunci, în acest context, sigur, întrebarea este dacă PSD îl nominalizează în continuare, în cunoştinţa acestui lucru.

Mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea:

Din câte ştiu - şi cred că aşa este - este o condiţie să n-aibă cazier. Şi noi încă mai credem în prezumţia de nevinovăţie. Nu mult, dar...

Domnul Cristian-Gabriel Seidler:

Da, eu nu vorbesc de prezumţia de vinovăţie sau de nevinovăţie, e vorba despre un paralelism. După cum ştiţi, la funcţionarii publici, dacă sunt trimişi în judecată, ei sunt suspendaţi din funcţie. Şi atunci, mă gândeam că, dat fiind că infracţiunea este una împotriva umanităţii totuşi, s-ar putea retrage această candidatură, chiar dacă nu există o decizie definitivă a instanţei, prin paralelism cu o prevedere legală. Mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea:

Noi nu mai avem când să convocăm Congresul în partid, ca să retragem această candidatură, şi, sigur, mă aştept la dumneavoastră să continuaţi public să atacaţi acest lucru. Dar comisiile pot avea un punct de vedere la audiere”, se arată în stenograma ședinței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.