Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME - Șpagă penibilă dată de un lider PSD, către procurorii DNA

DNA 1

Șpaga la procurori ca să închidă ochii la infracțiuni minore te poate băga în belele și mai mari. A pățit-o liderul PSD Orșova, Constantin Popescu, implicat în dosarul baronului Duicu. Urmărind să scape de alte infracțiuni, acesta a dat șpagă procurorilor...220 de răsaduri de flori.

Cei patru au fost reţinuţi, miercuri, pentru trafic de influenţă, luare de mită şi cumpărare de influenţă, totodată fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de Constantin Popescu, arestat preventiv în dosarul lui Adrian Duicu. Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Carmen Sîrboiu, ridicată marţi de la domiciliul său din Drobeta Turnu Severin, a fost reţinută în cursul zilei de miercuri pentru luare de mită, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru altul, de foloase necuvenite şi instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, informează EvZ.

Șpaga penibilă: 220 de răsaduri de flori

Constantin Popescu este șeful PSD Orșova, și este acuzat că a dat mită prim-procuroarei Parchetului Judecătoriei de Orșova. Detaliile apar în referatul DNA de arestare preventivă. Potrivit DNA, una din acuzații este aceea că magistratul a primit de la Constantin Popescu 225 de răsaduri de flori ornamentale de grădină și mai multe materiale de construcții.

Aşa cum reiese din convorbirea telefonică din data de 15 aprilie 2013, ora 09.40, procurorul Carmen Sîrboiu a pretins răsaduri de flori ornamentale, nu doar pentru ea, ci şi pentru prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi:

Carmen Sîrboiu: Aha. Da am văzut, e foarte frumos! Doamna prim’ de la Severin a venit vineri pe la mine pe aicea şi i-a plăcut foarte mult.

Constantin Popescu: Ne străduim şi noi, cu bani puţini, să facem şi noi o treabă, ceva.

Carmen Sîrboiu: Da şi…vroiam să te rugăm şi noi de nişte floricele.

Constantin Popescu: Da, păi comand acum, că n-am comandat încă.

Carmen Sîrboiu: Aha.

Constantin Popescu: Vii miercuri, te aştept la o cafea Carmen, bine?

Carmen Sîrboiu: Da. Da.

Constantin Popescu: Gata. Bine. Săru-mâna!

Carmen Sîrboiu: Hai, pa!

“Mulţumesc pentru ce mi-ai promis”

Potrivit DNA, infracţiunea de luare de mită comisă de Carmen Sîrboiu subzistă chiar dacă pretinderea s-a realizat atât pentru ea, cât şi pentru altă persoană, în speţă chiar procurorului ierarhic superior. Este vorba de șefa Parchetului Tribunalului Mehedinți. Pretinderea de foloase din 15 aprilie 2013 este subsecventă celei din 18 martie 2013, care reiese din dialogul pe care doamna prim-procuror l-a avut cu Constantin Popescu, la 19 martie 2013, când i-a specificat „mulţumesc pentru ce mi-ai promis, dar aşteptăm să se îndrepte vremea”, iar Constantin Popescu i-a replicat: „Să se ducă vremea asta şi facem tot ce trebuie.” “Astfel, ancorarea temeinică a doamnei carmen Sîrboiu în fapte de solicitări şi primiri de foloase necuvenite este evidenţiată chiar de ea, relevându-se totodată legătura acestora cu funcţia de conducere deţinută,” arată DNA.

 

Constantin Popescu după această solicitare de foloase, din 15 aprilie 2013, a fost prompt şi a luat legătura cu soţia sa căreia i-a solicitat să cumpere bunurile pretinse de Carmen Sîrboiu, aşa cum reiese din convorbirea telefonică din 18 aprilie 2013.

Constantin Popescu: Uite la birou. Vedeţi… Două lădiţe aşa, două cartoane de acolo pentru… pentru prima procuroare.

Elena Popescu: Cum?

Constantin Popescu: Să iei două lădiţe, diferite flori de ăştia de curte, pentru prima procuroare, la Severin. Bine? Mă suni de acolo.

Elena Popescu: Diferite flori?

Constantin Popescu: Da mă, de curte aşa, ce luaţi pentru Orşova acia, da de-ălea la… menţinute, două cutii acolo câte…

Elena Popescu: Câte fire să fie?

Constantin Popescu: Eu ştiu, o sută, două sute de fire..

Elena Popescu: Uăiii! Bine, să văd întâi ce flori sunt acia şi dup aia..

Constantin Popescu: Da. Bravo!

Prețul răsadurilor: “31 de milioane şi ceva”

În aceeaşi zi, după ce soţia lui Constantin Popescu i-a confirmat că a cumpărat răsadurile de flori, a întrebat-o „Cât costară ?”. Aceasta i-a răspuns: „Păi nu auzişi ce-ţi spusăi, 31 de milioane şi ceva”. “A doua zi, după achiziţionarea răsadurilor pretinse, Constantin Popescu a dat dispoziţii angajaţilor să le remită doamnei Carmen Sîrboiu,” potrivit DNA. Din discuţia telefonică din data de 19 aprilie 2013, reiese nu numai acest aspect, ci şi faptul că procurorul carmen Sîrboiu a mai beneficiat din partea omului de afaceri şi de alte foloase, în concret de lucrări de amenajare (curăţenie şi activităţi de grădinărit) a curţii aferente celor două vile din reşedinţa de judeţ.

Mă, le ducem, nu ei, la prima procuroare de la judeţ

Primirea de foloase de către Carmen Sîrboiu, din partea lui Constantin Popescu, ce au constat în lucrări de amenajare a curţii, reiese din următorul dialog, din data de 19 aprilie 2013, ora 08.14.

Doamnă: Da, şefu, ‘neaţa!

Constantin Popescu: Săru' mâna, la nouă jumate, când vine asta prima, te duci la ea acolo şi vorbeşti şi vezi cum trimite florile, ori trimite şoferul ei, ori ...

Doamnă: Dar ea nu vine cu maşina, şefu, şi i le puneam ei ,dacă era... eu mă duc peste zi şi discut cu ea, că...

Constantin Popescu: Păi nu la ea, mă, le ducem, nu ei, la prima procuroare de la judeţ.

Doamnă: Nu la SÎRBOAICA?

Constantin Popescu: Nu, domne, nu.

Doamnă: Aoleu...noi aşa făcusem, că ziceam pe unde stă, pe aia cum o cheamă?

Constantin Popescu: Ă...zii...SCÎNTEIE...

Doamnă: A, la SCÎNTEIE şi să o întreb pe asta unde stă?

Constantin Popescu: Am mai trimis, am mai trimis noi, stă lângă Carrefour, acolo faţă în faţă cu...

Doamnă: Lângă Carrefour?

Constantin Popescu: Da faţă în faţă cu Lukoil-ul...ştii, am mai trimis noi pe Rodica cu fetele la ea.

Doamnă: Eu ştiu, dar eu ştiam de Sîrboaica, că noi la ea am mai fost de i-am făcut curtea.

Constantin Popescu: Păi na, nu ştiu, îi spui că avem două lăzi...

Doamnă: Pe la muzeu...

Constantin Popescu: La muzeu... te duci la ea şi îi spui să îşi oprească şi ea ce vrea de acolo şi să-i dea şi ăleia cât rămâne să împartă amândouă, le f… în gură pe amândouă.

Doamnă: Aha.

Constantin Popescu: Deci două cutii şi spui uite le-am luat şi vă împărţiţi amândouă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.