Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stephane Peterhansel a câștigat, pentru a 12-a oară, raliul Dakar

Francezul Stephane Peterhansel a încheiat cu bine speciala etapei a 13-a din Raliul Dakar și astfel a devenit matematic campionul ediției din 2016, acesta fiind al 12-lea său succes în celebrul rally-raid. Pilotul în vârstă de 50 de ani a câștigat de șase ori competiția la clasa moto (1991-1993, 1995, 1997, 1998), iar acum a obținut a șasea victorie la clasa auto după cele din 2004, 2005, 2007, 2012 și 2013.

Peterhansel a pilotat la actuala ediție o mașină Peugeot, constructor care a revenit în Dakar după o absență de 25 de ani și a reluat seria victoriilor de unde o lăsase, echipa franceză impunându-se la ultimele patru ediții la care participase, între 1987 și 1990, scrie oricesport.ro.

Francezul a profitat în acest sezon de problemele pe care le-au avut coechipierii și în același timp principalii săi rivali la titlu. Sebastien Loeb, care a condus după primele șapte etape, a avut probleme mecanice, iar Carlos Sainz, care a fost lider la general după etapa a noua, a fost nevoit să abandoneze. Astfel, Peterhansel a devenit lider după runda a zecea, cu un avans liniștitor față de al doilea clasat, qatariotul Nasser Al-Attiyah care încheie pe locul al doilea.

Etapa a 13-a, ultima, este programată între localitățile argentiniene Villa Carlos Paz și Rosario, iar proba specială a avut o lungime de 180 de kilometri. Speciala a fost câștigată de finlandezul Mikko Hirvonen care câștigase și runda din ajun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.